Themabeeld ©  AFP

Antivaxx-moeder overleden in het ziekenhuis waar haar dochter verpleegster was: “Onze relatie was gespannen door corona”

Onvermoeibaar werkte ze aan het uitrollen van de Covid-vaccins en redde ze zo mensenlevens. Maar toch kon de Britse verpleegster Amy Crosby (34) de dood van haar moeder (57) - een verwoed antivaxxer - niet voorkomen. Zij bleef tot op het laatst rotsvast overtuigd dat corona “niet echt was”. In een emotionele tweet houdt ze een mooi eerbetoon.

Corona heeft ongetwijfeld al veel vriendschappen en relaties kapotgemaakt. Ook die van Amy en haar mama. Geraldine Mount was immers een verwoed antivaxxer. Terwijl haar dochter keihard werkte om het vaccin uit te rollen. Het verschil tussen hen beide kon niet groter zijn.

Haar koppigheid deed haar in het ziekenhuis belanden. In hetzelfde ziekenhuis waar Amy als verpleegster werkte, het James Cook Hospital, in het Britse Middlesbrough. Geraldine stierf uiteindelijk aan het coronavirus. Een virus dat in Geraldine’s hoofd niet bestond. “Diepbedroefd”, is Amy. Op Twitter post ze nog een laatste eerbetoon, met enkele prachtige foto’s.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

”Dit is mijn moeder, Geraldine, een 57-jarige, zonder medische voorgeschiedenis”, schrijft ze. “We hebben de afgelopen 18 maanden een gespannen relatie gehad en een deel hiervan was te wijten aan haar overtuiging dat Covid-19 niet echt was en dat vaccins gevaarlijk waren. Vandaag is ze in het ziekenhuis overleden aan complicaties veroorzaakt door Covid.”

LEES OOK:Protest tegen coronapas brengt meer dan 200.000 mensen op de been in Frankrijk

“Ze heeft de laatste maand van haar leven doorgebracht zonder familie.” Haar laatste herinneringen werden gedomineerd door pure angst, vertelt Amy. Angst om geïntubeerd te worden en niet te weten of ze ooit nog wakker zou worden.

Amy hoopt dat haar boodschap ook binnen zal komen bij al diegenen die ervan uitgaan dat Covid een farce is. “Hopelijk volstaat ons verhaal, onze pijn om sommigen op andere gedachten te brengen en zich toch te laten vaccineren. Dan hoeven hun families niet hetzelfde doorstaan als wij.”

Dat haar moeder haar visie niet deelde, doet geen afbreuk aan haar onvoorwaardelijke liefde. “Slaapwel, mama. Ik zie je graag, en zal de gelukkige momenten onthouden. Ik hoop dat je nu vredig rust.”

Vastgoed

Jobs in de regio