©  © RSCA Studio

Anderlecht heeft zijn tweede spits eindelijk beet: Christian Kouamé wordt gehuurd van Fiorentina

Anderlecht heeft zaterdagmiddag de transfer van Christian Kouamé aangekondigd. De Ivoriaanse spits wordt voor een seizoen gehuurd van het Italiaanse Fiorentina. In de overeenkomst is geen aankoopoptie opgenomen.

jug, wic

LEES OOK. Reconstructie van een helse zoektocht: waarom Anderlecht met Christian Kouamé en Joshua Zirkzee opnieuw twee spitsen huurt

LEES OOK. Wie is de nieuwe spits van Anderlecht? De “Ivoriaanse panter” die met Drogba en Benzema dweept

Kouamé stond al een tijd op de lijst, maar het talent – dat met de U23 van Ivoorkust op de Olympische Spelen in actie kwam – was aanvankelijk veel te duur. Fiorentina had de spits zelf voor 11 miljoen weggekocht bij Genoa. Uiteindelijk evolueerden de gesprekken echter gunstig, waardoor Kouamé nu de tweede spits wordt die Anderlecht huurt, na Joshua Zirkzee van Bayern München.

“Christian is een jonge aanvaller die toch al heel wat ervaring op de teller heeft”, duidt sportief directeur Peter Verbeke. “Hij koppelt power aan snelheid, kwaliteiten die we graag nog wilden toevoegen aan onze kern. Zijn komst moet ons nog meer mogelijkheden geven om het scorend vermogen op te drijven. Net zoals Joshua Zirkzee heeft ook Christian bewust gekozen voor RSCA als een belangrijke stap in zijn verdere sportieve ontwikkeling. Die overtuiging is belangrijk geweest in onze keuze voor Christian.”

Het inkomende transferhuiswerk van Anderlecht is daarmee afgerond. Elke positie is dubbel bezet. Alleen een opportuniteit in de laatste week kan nog, maar het wordt nu in eerste instantie zaak een tiental overbodige spelers weg te krijgen.

MEER OVER RSC Anderlecht

MEER OVER VOETBAL