©  AFP

Fabio Jakobsen sprint naar tweede zege in de Vuelta, Jasper Philipsen strandt op derde plek

Fabio Jakobsen heeft voor de tweede keer in deze Vuelta een etappe gewonnen. De Nederlander van Deceuninck-Quick Step was de beste in een massasprint.

Sam Varewyck

Een nieuwe vlakke etappe bood opnieuw een uitstekende kans op ritwinst voor Jasper Philipsen, die eerder in deze Vuelta al de etappes naar Burgos en Albacete had gewonnen. Maar eerst moest de vlucht van de dag bijgehaald worden. Die bestond opnieuw uit Spanjaarden: Ander Okamika (Burgos), Aritz Bagues (Caja Rural) en Mikel Iturria (Euskaltel) kozen al vroeg het ruime sop.

Het Baskische trio bleek al snel een vogel voor de kat te gaan worden, want veel ruimte kregen de koplopers nooit. De maximale voorsprong bedroeg om en bij de vier minuten. Op 35 kilometer van de finish in La Manga del Mar Menor zat het avontuur van Okamika, Bagues en Iturria er al op. Daardoor werd de focus al snel richting de nakende massasprint verlegd.

Op twee kilometer van de streep kwam er toch nog een late aanvalspoging. Jetse Bol probeerde het peloton te verschalken, maar dat was onbegonnen werk. Het werd dus een nieuwe massasprint. Daarin bleek Fabio Jakobsen de beste.

Snel meer!