©  ISOPIX

Erika Vlieghe: “Ik denk dat mensen uit zichzelf voorzichtig zullen blijven”

Infectiologe Erika Vlieghe reageert vrijdag afwachtend op de aangekondigde versoepelingen. “We zullen zien hoe de cijfers de komende weken evolueren. Ik denk dat de mensen uit zichzelf voorzichtig zullen blijven”, klinkt het.

De GEMS-voorzitter had eerder op vrijdag opgeroepen om niet alle maatregelen te lossen. “Ik ben blij dat nog een aantal maatregelen behouden zijn. Het is ook goed dat in Brussel extra voorzichtigheid aan de dag wordt gelegd.”

LEES OOK: Marc Van Ranst: “Versoepelingen kunnen nog teruggedraaid worden, zeg nooit nooit”

Vlieghe heeft vertrouwen in de verantwoordelijkheidszin van de Belgen. “Volgens mij zullen mensen uit zichzelf voorzichtig blijven. Het is afwachten hoe de cijfers nu zullen evolueren.”

De infectiologe erkent de impact van de vaccinatiecampagne, maar waarschuwt dat die nog niet afgerond is. “Premier De Croo heeft gelijk als hij zegt dat de vaccinaties een gamechanger zijn. Maar op dit moment moeten we blijven inzetten op nog meer mensen vaccineren. Hopelijk houdt de bescherming daarna stand.” 

LEES OOK: Versoepelingen effenen pad naar “normalisering”: enkel Brussel en de discotheken zetten domper op de feestvreugde

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio