©  BELGA

Yellow Tigers doen meteen gouden zaak op EK volleybal na klinkende zege tegen Azerbeidzjan

Op het EK volleybal speelden de Belgische volleybalvrouwen vrijdagmiddag hun eerste wedstrijd. De Yellow Tigers, bij de hand genomen door een indrukwekkende Britt Herbots, deden wat ze moesten doen en klopten Azerbeidzjan, het nummer vijf van de wereld, uiteindelijk overtuigend in drie sets (13-25, 24-26 en 13-25).

Thomas Cami

Een overwinning was nodig, want de Yellow Tigers zijn ingedeeld in een moeilijke poule met ook Europees kampioen Servië en topland Rusland. Om toch (minstens) derde te kunnen worden in de poule en zo een reekshoofd uit de andere poule te vermijden, werd er dus best gewonnen tegen Azerbeidzjan. Dat hadden onze nationale volleybalvrouwen duidelijk meteen begrepen, want nadat het eerst drie keer op achterstand kwam in de eerste set, kwamen ze toch langzaamaan onder stoom. De eerste set werd uiteindelijk relatief makkelijk gewonnen met 13-25.

De tweede set verliep een pak moeilijker voor de Yellow Tigers. Het leek fout te gaan wanneer het tegen een 23-20 achterstand aankeek, maar uiteindelijk wisten de volleybalvrouwen de set toch nog naar zich toe te trekken: 24-26.

De Yellow Tigers waren niet meer van plan om de zege uit handen te geven, en daardoor drukten ze fel door in het begin van de derde set: een 2-6 voorsprong was het gevolg. Azerbeidzjan probeerde zich nog wel te verweren, maar de Tigers waren oppermachtig. Ook de derde set werd uiteindelijk met overtuigende 13-25 cijfers gewonnen. De volgende wedstrijd van de Tigers dit EK wordt afgewerkt op 22 augustus, tegen Europees kampioen Servië.

Vastgoed

Jobs in de regio