©  BELGA

Tribune 4 volledig open: 15.000 Antwerp-fans kunnen terugmatch tegen Nicosia meemaken

Goed nieuws voor de Antwerp-supporter: de volledige capaciteit van de nieuwe tribune 4 kan volgende week donderdag (21u) benut worden voor de terugmatch tegen Omonia Nicosia. Dat wil zeggen dat 15.000 fans het Europese duel in het Bosuilstadion kunnen meemaken.

pego, tsfn

De laatste Europese thuiswedstrijd voor eigen supporters dateert voor Antwerp al van augustus 2019. Toen haalde AZ Alkmaar het in de laatste voorronde van de Europa League ten koste van de Great Old. Die wedstrijd werd dan nog eens in het Koning Boudewijnstadion afgewerkt, omdat het Bosuilstadion toen nog niet aan de eisen van de UEFA voldeed.

Nu, twee jaar en een hernieuwde tribune 4 later, mag Antwerp wel een massa rood-witte supporters ontvangen in het Bosuilstadion, op voorwaarde dat iedereen beschikt over het Covid Safe Ticket (CST). Een ticket kost 15 euro en kan enkel door abonnees aangekocht worden. Elke abonnee zal maximaal 8 tickets (enkel toewijsbaar aan abonnees) kunnen bestellen. Net als bij het testevenement tegen Monaco zal er opnieuw gebruikgemaakt worden van het first come, first served-principe.

Om de groepsfase van de Europa League te bereiken moet de Great Old donderdag in de laatste voorronde een 4-2-nederlaag uit de heenwedstrijd in Cyprus ophalen.