De locaties van de vuilnisbakken in Lint wordt herbekeken. 

De locaties van de vuilnisbakken in Lint wordt herbekeken. © Filip Spoelders

Burgerbevraging over zwerfvuil leidt naar nieuwe vuilnisbakken

Lint -

De Lintenaren geven hun gemeente een zeven op tien voor algemene netheid. Dit is het resultaat van een burgerbevraging over zwerfvuil en sluikstort die over enkele maanden naar nieuwe openbare vuilnisbakken moet leiden.

Net als vele gemeenten kampt ook Lint met zwerfvuil. “Het is een lastig probleem. Daarom zijn we ook in een traject met Mooimakers gestapt”, vertelt milieuschepen Caroline Van der Heyden (CD&V).

Met een zeven op tien scoort Lint zeker niet slecht. De 291 Lintenaren die deelnamen aan de bevraging duiden sluikstort en hondenpoep aan als het meest storende. “We zijn zeker verrast over het vrij positieve antwoord. We beschikken reeds over een grote groep vrijwilligers die zwerfvuil gaan rapen. Met deze enquête hebben er zich nog veel extra aangemeld.”

De volgende stap in het traject is de plaatsing van nieuwe vuilnisbakken eind 2021 en begin 2022. “De huidige verkeren niet allemaal in de beste staat. We hebben al metingen gedaan bij vuilnisbakken. Samen met Mooimakers bekijken we waar en welke we moeten plaatsen. Het is geen eenvoudige oefening aangezien Mooimakers aangeeft dat minder vuilnisbakken beter is om zwerfvuil te voorkomen terwijl de burgers aangeven dat ze er meer willen.” (fisp)