Laurence vult haar automaat met gezonde gerechten. 

Laurence vult haar automaat met gezonde gerechten. © Filip Spoelders

Snelle, gezonde en lokale gerechten uit Lo’Ko-automaat

Lint -

De Lintse Laurence Sneyers heeft haar passie voor koken omgezet in een eigen bedrijf. Met Lo’Ko verdeelt ze gezonde gerechten met lokale ingrediënten via haar automaat in de voortuin.

Filip Spoelders

Laurence heeft altijd graag gekookt. Om er creatief meer mee te doen, begon ze met take away en catering vanuit haar eigen keuken. “Ik wil mensen kennis laten maken met gezonde en lokale producten. Ook seizoensgebonden koken vind ik erg belangrijk. Door groenten van het seizoen te gebruiken, proef je de beste smaken”, vertelt Laurence.

Groenten zijn belangrijk in haar bereidingen net als het beperken van de ecologische voetafdruk. “Voor het grootste deel kook ik met producten uit eigen land en uit Nederland. Veel hiervan haal ik bij Recht van ’t veld in Duffel. Uiteraard gebruik ik bijvoorbeeld ook citroenen of limoenen, maar ik let er wel op. Zo zal ik nooit met avocado’s werken. Dit is ecologisch onverantwoord.”

Een creatie van Laurence.

Een creatie van Laurence. © RR

In de automaat aan de Kardinaal Cardijnlaan vinden de voorbijgangers zeven dagen op zeven twee lunchboxen, twee maaltijdboxen en sapjes van Filoes. “Na een vakantiebreak vlieg ik er weer in. Ik begon met veertig boxen per maand maar voor de onderbreking zat ik aan honderd stuks op maandbasis. Veel mensen zijn op zoek naar snelle bereidingen die ook gezond en lekker zijn. Ik zorg steeds voor een variatie aan vegetarisch gerechten en bereidingen met vlees. Bij de vleesgerechten zullen de groenten steeds overheersen.”

Vanaf tien personen is Laurence in te schakelen voor catering. “Ik denk na over uitbreiden. Wie een Lo’Ko-automaat wil plaatsen en thuis mijn gerechten wil koken, mag me steeds mailen.”

Geïnteresseerden mailen naar eet.loko@gmail.com. De gerechten voor de volgende week zijn te ontdekken op haar Instagram.

Zeven dagen op zeven is de automaat gevuld.

Zeven dagen op zeven is de automaat gevuld. © RR