©  ostendbeach.be

Ostend Beach festival verwacht ruim 20.000 bezoekers

Dancefestival Ostend Beach zal van vrijdag tot en met zondag meer dan 20.000 muziekliefhebbers naar het strand van Oostende lokken. Alle aanwezigen moeten over een Covid Safe Ticket beschikken. Blikvangers zijn onder anderen Kölsch en Martin Solveig.

Wouter van BiezenBron: Belga

Door de coronacrisis kon Ostend Beach in 2020 niet doorgaan. Ook in 2021 was het voor de organisatie geen sinecure om een festival op poten te zetten. Zo moest Ostend Beach voor deze elfde editie afwijken van zijn traditionele datum begin juli.

In tegenstelling tot bij Pukkelpop, gooiden de regels rond het Covid Safe Ticket bij het strandfestival geen roet in het eten. “We kennen ons doelpubliek, dat gemiddeld 30 jaar oud is”, vertelt organisator Kevin Beirens. “Uit een poll is dan ook gebleken dat 90 procent van onze bezoekers volledig gevaccineerd is.” Ook met een negatieve PCR-test (hoogstens 48 uur oud) of een snelle antigeentest (hoogstens 24 uur oud) kan het terrein betreden worden. Op het Zeeheldenplein kunnen festivalgangers zo’n sneltest laten afnemen.

Het dancefestival start vrijdag om 16.00 uur op drie verschillende podia. “De eerste dag staat in het teken van urban, maar sowieso brengen we elke dag een leuke mix van verschillende stijlen.” Tijdens Urban Friday verwacht men 5.000 tot 6.000 bezoekers, terwijl Clubbing Saturday al helemaal uitverkocht is. Ten slotte kan het publiek op Classic Sunday genieten van onder anderen Kölsch, Martin Solveig en Pat Krimson. Het festival zal op de main stage afgesloten worden door Yves Deruyter.

Tickets zijn te verkrijgen via: www.ostendbeach.be