© Politie Antwerpen

Motorfiets in beslag genomen na rit op fietspad om file te vermijden

Hoboken -

De Antwerpse politie heeft donderdag een motorfiets in beslag genomen in Hoboken. De bestuurder had een file proberen vermijden door op het fietspad te rijden. Het bleek niet zijn eerste verkeersovertreding, de man was ook niet met alle verplichtingen in orde.

Het was een anonieme patrouille van het wijkteam van Wilrijk die de motorrijder donderdagnamiddag opmerkte op de VIIde-Olympiadelaan richting Hoboken. De man reed op het fietspad, ondanks de vele fietsers en voetgangers. “Op die manier zorgde de motorrijder voor een zeer gevaarlijke situatie”, aldus de politie, die de achtervolging inzette en de man in Hoboken aan de kant kon zetten.

“De bestuurder kon geen rijbewijs of identiteitskaart tonen, had de papieren van het voertuig niet bij zich en droeg geen verplichte veiligheidskledij”, zegt de politie. De man bleek ook gekend voor meerdere verkeersovertredingen en was in het verleden reeds veroordeeld tot een rijverbod van een jaar.

“Gezien de ernst van de inbreuken werd beslist om de motorfiets bestuurlijk in beslag te nemen. De bestuurder zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor de verschillende inbreuken”, klinkt het. jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio