©  ASV Geel

Mohamed Bakkali, neef van Zakaria, wil promoveren met ASV Geel

ASV Geel blijft zich roeren op de transfermarkt. Zo trok de eersteprovincialer met de 21-jarige Mohamed Bakkali recent nog een nieuwe aanvaller aan. Mohamed is de neef van Zakaria Bakkali, de ex-Rode Duivel van Anderlecht die ook voor PSV en Beerschot speelde.

“Als jonge kerel maakte ook ik de stap van FC Luik naar Anderlecht”, zegt Bakkali. “Ik speelde er vier jaar in de jeugd. Vorig seizoen was ik dan in Nederland bij Roda JC actief. Of dit nu geen grote stap terug is? Je moet weten dat ik heel lang op de sukkel was met blessures. Ik moet dus opnieuw aan mijn carrière timmeren. Voor ik een contract kon tekenen, heb ik dan ook eerst een tweetal weken met de Geelse kern meegetraind en enkele oefenwedstrijden gespeeld. De trainer probeerde mij op verschillende posities uit, zowel op links als op rechts. Nu krijg ik vooral speelkansen achter de spitsen, maar eigenlijk ben ik toch een flankaanvaller. Ik heb dezelfde speelstijl als mijn neef: snel, technisch en een actie in huis. Ik krijg in elk geval veel vertrouwen van de coach. Voor mij betekent ASV Geel ook de overstap naar het volwassen mannenvoetbal. In deze korte periode heb ik al mogen ondervinden dat het er steviger aan toegaat. En dan moet de competitie nog beginnen. Nu goed, ik ben ervan overtuigd dat ik mij kan aanpassen en zal de duels niet schuwen.”

Het laat zich raden dat de ambities van ASV Geel en Bakkali bij elkaar aansluiten. “Ik wil hogerop geraken. Voor mij persoonlijk betekent het dat ik sterker wil worden, dat ik wil groeien als speler en dat ik als vaste waarde belangrijk wil zijn voor het team. Met de ploeg wil ik de promotie afdwingen. Dat laatste wordt niet gemakkelijk, maar we gaan er alles aan doen om die ambitie waar te maken”, besluit de Luikenaar. (make)

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL