© ATV

Willy Vanilli breidt uit naar Hove: “Binnenkort meerdere ijssalons in de Antwerpse zuidrand”

Hove, Wilrijk -

Na enkele proefdagen deze week opent Willy Vanilli zaterdag officieel de deuren in Hove. Naast het ijssalon in Wilrijk is dit de tweede zaak voor Jurgen Claes en Alina Astapenko.

Filip Spoelders

Jurgen en Alina namen in mei 2020 ijssalon Willy Vanilli aan het Mastplein van Wilrijk over. “We komen uit de wereld van de hypotheken. Om ontspanning te vinden na onze stressvolle dagen begonnen we een opleiding desserten te volgen aan het PIVA. IJs maken trok ons aan en we gingen zelfs naar Bologna, dé stad van de gelato”, vertellen Jurgen en Alina.

Vorig jaar kregen ze de kans om Willy Vanilli over te nemen. “Ondanks corona twijfelden we geen moment. We werken nog even hard als vroeger, maar terwijl we vroeger dikwijls te maken kregen met klagende mensen, zien we nu enkel blije gezichten die een ijsje komen eten. Dat is een groot verschil.”

Wisselend aanbod

Vijftien maanden later breiden ze uit naar de Kapelstraat in Hove. “In Wilrijk hebben we een ijssalon met ook wafels en pannenkoeken. In Hove verkopen we enkel ijsjes en ijscoupes. Momenteel maken we 104 smaken. De Hovenaren zullen er telkens 24 ontdekken. We wisselen het aanbod dagelijks.”

Ondertussen kijken Jurgen en Alina al verder. “We hebben gezien dat sommige gemeenten in de streek geen ijssalon hebben. Daarom willen we in de Antwerpse zuidrand over drie jaar tien ijssalons van Willy Vanilli openen. Gemeenten als Kontich en Boechout tot zelfs Boom staan op onze verlanglijst. Het ijs zullen we in Wilrijk blijven maken om over de kwaliteit te waken.”

Guarpitmeel

Naast hun glimlach is het de smaak van het ijs die volgens Jurgen en Alina duidelijk het verschil maakt. “We zijn de enige in de regio die de room uit het ijs hebben gehaald. Als alternatief werken we met guarpitmeel. Ons ijs blijft zijn fijne en romige structuur behouden terwijl het veel minder calorieën bevat. Ook mensen met een lichte vorm van lactose intolerantie verdragen het ijs.”

Vervolgens doen de ingrediënten de rest. “Zonder de room komen de zuivere smaken beter tot uiting. Buiten enkele Italiaanse ingrediënten gebruiken we vooral zeer lokale producten zoals Antwerpse chocolade en speculaas. Onze vruchten zijn trouwens dagvers.”

Willy Vanilli Hove opent zaterdag officieel om 13 uur. Het ijs is ook online te bestellen zoals in een bolbox.

MEER OVER Ondernemen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio