De Carrefour Market op Schilmart sluit eind oktober de deuren. Wat er in de plaats komt, is voorlopig niet bekend. 

De Carrefour Market op Schilmart sluit eind oktober de deuren. Wat er in de plaats komt, is voorlopig niet bekend. © RR

Carrefour op Schilmart sluit na 27 jaar de deuren

Schilde -

De Carrefour Market op Schilmart sluit eind oktober de deuren. De eigenaar van het terrein heeft het contract opgezegd. Het is voorlopig niet bekend wat er in de plaats zal komen van de supermarkt. Veertien vaste werknemers worden in drie andere vestigingen van de franchisenemer tewerkgesteld.

Jan Auman

Carrefour heeft twee supermarkten in Schilde en dat allebei langs de Turnhoutsebaan. Eén hele grote net voor het dorpscentrum aan de kant van Wijnegem. De andere, wat kleiner maar toch nog altijd 1.400 vierkante meter groot, ligt een eind voorbij het centrum op de groothandelszone Schilmart. Daar, een paar honderd meter voor de grens met Zoersel, zijn onder meer ook een Hubo, Vanden Borre, Fun en Quick-restaurant gevestigd.

Het is de Carrefour Market op Schilmart, ontstaan als ’t Centrum en al 27 jaar een vaste waarde in Schilde, die de deuren sluit. “Dat is geen beslissing van de groep Carrefour. De eigenaar zet het huurcontract stop”, bevestigt Carrefour-woordvoerder Siryn Stambouli het nieuws. “We hebben het personeel dinsdag ingelicht. Zij behouden allemaal hun baan en kunnen kiezen in welke van drie andere Carrefour-vestigingen van onze franchisenemer zij tewerkgesteld willen worden: Sint-Job-in’t-Goor, Heist-Op-Den-Berg of Hoogstraten.”

In de lokale Carrefour in Schilde is geen vakbondswerking en het personeel zou het werk na mededeling van de geplande sluiting loyaal hervat hebben. Het gaat om veertien vaste medewerkers, waarvan enkele met meer dan 25 jaren dienst, en heel wat studenten en flexi-jobbers. De supermarkt is dan ook gewoon open. Dat hij eind oktober wel zal sluiten, wordt voorlopig niet aan de klanten gecommuniceerd, al reageren die spontaan al wel erg teleurgesteld.

Klanten reageren erg teleurgesteld op het nieuws dat hun geliefde supermarkt met het vriendelijke personeel verdwijnt.

Klanten reageren erg teleurgesteld op het nieuws dat hun geliefde supermarkt met het vriendelijke personeel verdwijnt. © RR

BIMMO

BIMMO is de eigenaar van het terrein waarop Carrefour Market gevestigd is. Het gaat om de grote vastgoedgroep uit Schilde die wijlen Johan De Bie oprichtte en in totaal in de zestig hectare aan winkelclusters en winkelparken in heel Vlaanderen beheert. Stichter De Bie senior overleed twee jaar geleden. Zijn zoon Jo heeft sindsdien de leiding van BIMMO overgenomen.

Waarom het huurcontract met Carrefour wordt stopzet, kon bij BIMMO nog niemand vertellen. De geruchtenmolen maakt gewag van de komst van een Media Market, maar ook van een Jumbo supermarkt. Beide pistes konden niet bevestigd worden. Feit is dat Albert Heijn vijf jaar geleden al eens interesse toonde in het pand van de stopgezette meubelzaak Van Ende, recht tegenover Carrefour Market. Het schepencollege heeft die aanvraag toen geweigerd gezien de te verwachten mobiliteitsproblemen.

Meubelen Van Ende

Maar op de site van Carrefour Market zelf kan natuurlijk wel een nieuwe supermarkt komen, ook volgens het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan dat de gemeente liet opstellen voor Schilmart. Albert Heijn heeft intussen in het Wijnegem Shopping Center, niet zo ver van Schilde, al een winkel geopend. De kans lijkt dus klein dat die nog steeds geïnteresseerd is. Burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) zegt tot slot dat hij verrast is door het nieuws en dat het alleszins niet de gemeente is die bijvoorbeeld een sporthal of zwembad zou willen bouwen op de plaats van de straks gesloten Carrefour Market.(jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio