Jeron Dewulf vertelt in een sprookjesachtig decor over sprookjes. De druilregen vormt geen obstakel om het publiek in te pakken.  ©  Joren De Weerdt

“Volgens de buienradar is het nu niet meer aan het regenen”, vertelt Jeron Dewulf terwijl het blijft druppelen. ©  Joren De Weerdt

1 / 2
thumbnail: Jeron Dewulf vertelt in een sprookjesachtig decor over sprookjes. De druilregen vormt geen obstakel om het publiek in te pakken.   
thumbnail: “Volgens de buienradar is het nu niet meer aan het regenen”, vertelt Jeron Dewulf terwijl het blijft druppelen. 

Verklapt in Westerlo met Jeron Dewulf: Droge humor in een nat jasje

Westerlo -

In de buurt van het gemeentehuis van Westerlo werd dinsdag de hele dag naar de hemel getuurd. De opklaringen die er met enige vertraging aankwamen, zorgden ervoor dat het grasveld voor het kasteel toch voor meer dan driekwart vol liep met diehards die het Verklapt-optreden van Jeron Dewulf niet wilden missen. Doorwinterde fans lieten zich niet afschrikken door een beetje regen.

Marc Peeters

“Volgens de buienradar is het nu niet meer aan het regenen.” Met die woorden begon Jeron eraan. Nauwelijks twee minuten eerder hadden de aanwezige toeschouwers massaal de regenschermen weer geopend. “Ik zie het al, ik ga hier strontnat eindigen terwijl jullie gezellig onder paraplu’s zitten. Misschien wil iemand van jullie ondertussen een biertje voor me gaan halen?” Een fan offert zich op. “Als je seffens ziet dat het glas leeg, is mag je er nog eentje halen.”

Dewulf was net voor zijn optreden zeer te spreken over de opkomst. “Toen ik vanmiddag in Westerlo toekwam, was het stevig aan het regenen en dat gaf geen goed gevoel. Uiteindelijk zijn er toch heel wat mensen opgedaagd en die verdienen het om zich te amuseren.” Voor Verklapt met Jeron Dewulf hadden 750 mensen zich ingeschreven, in coronatijden goed voor een vol huis.

In de loop van de namiddag lieten verschillende tickethouders weten dat ze niet zouden komen en de reservelijst, waarop nog eens meer dan honderd namen stonden, werd aangesneden. En dus werd het toch nog gezellig druk. Tegen een beetje regen kan je jezelf kleden, zo veel was duidelijk. De eerste bezoekers daagden ruim een uur voor de start van de voorstelling op. Geert Veris en Annick Van Calster uit Westerlo kwamen samen met hun vrienden Guido Ceulemans en Annelies Heymans naar het gemeentepark.

Geert, Annick, Guido en Annelies zijn blij dat ze nog eens samen op pad kunnen. ©  Joren De Weerdt

“Door corona zijn er het voorbije anderhalf jaar niet zo veel mogelijkheden geweest om samen ergens naartoe te gaan”, zegt Geert. “Verklapt hebben we al meermaals gezien op de televisie, maar live nog nooit. Omdat het nu in onze eigen gemeente te doen was, hebben we kaarten besteld.” Geert rekende op een droge avond. “En dan heb ik het niet zozeer over de regen, maar over de humor die we straks te horen krijgen.”

Sprookjes als rode draad

Na het optreden blikt Geert alleszins tevreden terug “Halfweg het optreden zijn de paraplu’s dichtgegaan. Jeron heeft me verrast. Hij heeft op een schitterende manier heel het publiek op sleeptouw genomen en heeft zowel jong als oud bij het verhaal betrokken. We hebben een fantastische avond gehad. Sprookjes vormden een rode draad in de vertelling en dat paste uiteraard zeer goed in het sprookjesachtige decor dat het gemeentehuis van Westerlo toch wel vormt.”

Ludo Landuyt is vaste bezoeker van de -vertellingen. ©  Joren De Weerdt

Ludo Landuyt uit Broechem (Ranst) is een verstokte fan van de Verklapt-voorstellingen. Hij was vroeg op post en positioneerde zich onder een van de grote paraplu’s. “Ik probeer zo vaak mogelijk te gaan. Deze locatie in Westerlo is nieuw voor mij en het decor maakt indruk. Jeron Dewulf vind ik een van de betere mensen in het genre. Ik heb hem een dikke week geleden nog aan het werk gezien in het Antwerpse. Wellicht ga ik sommige grappen opnieuw horen, maar er zullen toch ook wel nieuwe dingen in zitten.”

Rob Menten en Chris Op de Beeck laten zich niet afschrikken door een beetje regen. ©  Joren De Weerdt

Rob Menten en Chris Op de Beeck uit Tongerlo (Westerlo) delen een paraplu. “Dat beetje regen volstaat niet om ons thuis te houden. Jeron Dewulf kennen we vooral van de Foute Vrienden op tv. We kunnen dat soort van humor wel pruimen. Benieuwd of hij dat ook gaat brengen.”

Publiek

Een uur later heeft Jeron Dewulf er nog twee fans bij. “Hij heeft dat uitstekend gedaan”, meent Chris. “Het is een zeer aangename show geworden. Hij speelt met het publiek en dat is tof. We zijn van plan om nog eens naar Dewulf te gaan kijken en daar willen we zeer graag kaartjes voor kopen, het is echt de moeite.”

Volgende week dinsdag is het de beurt aan Nigel Williams. Hij mag Merksplas Kolonie doen schateren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verklapt