Peggy en Ludo zijn klaar om gasten te ontvangen in B&B Cire. 

Peggy en Ludo zijn klaar om gasten te ontvangen in B&B Cire. © AF

B&B Cire wil gasten geborgenheid bieden

Meerhout -

Aan Grasheuvel in Meerhout-Gestel hebben Peggy Goossens en Ludo Van Roy afgelopen dinsdag hun bed and breakfast Cire geopend. Het koppel wil de gasten van de B&B een gevoel van geborgenheid geven. Ze richten zich zowel op toeristen als op zakenmensen.

Annelies Frederickx

Nu B&B Cire officieel geopend is, zien Peggy Goossens en Ludo Van Roy een levensdroom in vervulling gaan. “Ik kom eigenlijk uit een heel andere sector, want tot drie jaar geleden was ik psychiatrisch verpleegkundige”, begint Peggy Goossens haar verhaal. “Door omstandigheden nam mijn professionele carrière een andere wending en besloot ik om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Ludo en ik wilden al lang samen een project uitwerken, maar de realiteit hield ons met de voeten op de grond. De kinderen waren nog jong en iedereen heeft graag werkzekerheid. Nadat ik stopte als psychiatrisch verpleegkundige ging ik te rade bij een jobcoach en zo vielen alle puzzelstukken op zijn plaats. Ik volgde een opleiding bij Syntra en twee jaar later kan ik de eerste gasten verwelkomen in onze B&B. In mei 2020 was dit perceel nog een weiland, dus het is allemaal heel erg snel gegaan.”

De vier kamers van B&B Cire hebben dezelfde inrichting.

De vier kamers van B&B Cire hebben dezelfde inrichting. © AF

Bij het ontwerp en de inrichting van hun bed and breakfast baseerde het Meerhoutse koppel zich niet op een specifiek thema. “We hebben niet voor een bepaalde stijl gekozen”, gaat Ludo Van Roy verder. “We willen onze gasten vooral een geborgen gevoel geven. Dat is ook de verklaring voor onze naam Cire. We vonden Cire mooi klinken, maar er hangt ook een betekenis aan vast. Cire verwijst naar bijenwas, naar de binnenkant van een honingkorf waar het gezellig toeven is voor bijen. Dat gevoel willen we onze gasten geven. Onze vier kamers hebben dezelfde inrichting, alleen de nummering is apart. De kamernummers 17, 21, 22 en 23 verwijzen naar onze geboortedata en die van onze dochters Siska en Maja.”

De ontbijtruimte van B&B Cire. 

De ontbijtruimte van B&B Cire. © AF

Generale repetitie

Om de puntjes op de i te zetten, hielden de nieuwe uitbaters het voorbije weekend een generale repetitie. “Zondag stond een informele openingsreceptie gepland en enkele vrienden boden aan om ons te helpen”, legt Peggy Goossens uit. “Onze kameraden bleven hier overnachten, opdat we al eens konden proefdraaien. Dankzij hen kregen we meteen onze eerste recensies met de nodige tips en tricks. Die gaan we zeker ter harte nemen.”

Ludo Van Roy en Peggy Goossens nemen alle tips en tricks ter harte.

Ludo Van Roy en Peggy Goossens nemen alle tips en tricks ter harte. © AF

“Sinds dinsdag 17 augustus zijn we definitief open en kunnen de kamers gereserveerd worden. Ons doelpubliek is tweeledig. Enerzijds mikken we op toeristen die willen genieten van de Kempense natuur zoals het Grote Netewoud. Toerisme is evenwel weer- en seizoensgebonden. Daarom verwelkomen we ook graag zakenmensen. Onze locatie leent zich daar perfect toe, want de E313 is vlakbij, net als enkele grote bedrijven en industrieterreinen.”

Grasheuvel 16A, Meerhout-Gestel
www.cire-bnb.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio