Zomerschool in de nostalgische oranjerie van de heemkring. © Heemkring E. Goeyvaerts

Zomerschool brengt kinderen tot in het heemmuseum

Hove, Lint -

Voor de eerste maal hebben de gemeentebesturen van Hove en Lint samen een zomerschool ingericht. Naast de ondersteunende taal- en rekenlessen, mochten de kinderen geregeld op uitstap.

Hove organiseerde vorig jaar voor de eerste keer een zomerschool. Deze vakantie pikte Lint in voor een succesvolle samenwerking. “We hadden twee groepen met kinderen uit het tweede en het derde leerjaar en jongeren uit het vierde en vijfde leerjaar. De focus lag op taal en rekenen, maar we hielden ook geregeld leernamiddagen in de vorm van uitstappen naar Urania, naar onze kunstacademie en als afsluiter naar de heemkundige kring van Lint. De kinderen waren erg enthousiast over de oude materialen en producten die ze leerden kennen”, vertelt onderwijsschepen Gerda Lambrecht (N-VA) van Hove.

De gemeente zal de zomerschool zeker heel deze legislatuur verder laten lopen. “De zomerscholen zijn gestart door corona. Maar kinderen met een achterstand op school waren er ook voor corona. Daarom gaan we al zeker verder tot 2024. We krijgen van de scholen trouwens positieve reacties over de vorderingen die kinderen maken nadat ze van de zomerschool komen.”

Voor de lessen wordt samengewerkt met onder andere jonge leerkrachten en leraren in opleiding. (fisp) 

De ‘afgestudeerde’ kinderen van zomerschool. © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio