Niobe Ruts, Bram Peeters en Jef Van Campenhout op het festivalterrein van Moonfield. 

Niobe Ruts, Bram Peeters en Jef Van Campenhout op het festivalterrein van Moonfield. © Tommy Maes

Moonfield-festival keert terug met Covid Safe Ticket

Mol -

Na een jaar afwezigheid keert het Moonfield-festival in Mol terug. De Oude Bleken in Mol zijn vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus weer de place to be. Moonfield werkt bovendien met een Covid Safe Ticket, waardoor er weer kan worden gedanst zoals vroeger.

De eerste editie van Moonfield vond plaats in 2019 op de Oude Bleken in Mol en was meteen een succes. Wegens corona kon het festival vorig jaar niet plaatsvinden, maar dit jaar is Moonfield terug van weggeweest. “Dat we vorig jaar niets konden organiseren, was uiteraard jammer, zegt Jef Van Campenhout van Moonfield. “We waren nochtans volop bezig met de voorbereidingen. Intussen zijn er met onder meer Bram en Niobe nog extra mensen bij de organisatie gekomen en zijn we gestart met de voorbereidingen voor dit jaar. Zo zijn we weer terug na een jaar afwezigheid, weliswaar in een compactere vorm dan tijdens de eerste editie.”

Sfeerbeeld Moonfield 2019.

Sfeerbeeld Moonfield 2019. © Moonfield

Zo wordt er dit jaar gekozen voor slechts een podium. “Op die manier is het festivalterrein compacter, zonder dat we aan ruimte moeten inboeten”, vertelt Van Campenhout. “We mikken wel op 1.500 bezoekers, waardoor we kunnen gebruikmaken van het Covid Safe Ticket. Festivalbezoekers moeten zo kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, een negatieve test hebben afgenomen of een herstelcertificaat hebben. Maar dan kunnen ze wel zonder mondmasker op het terrein en dansen zoals vroeger. Veel mensen snakken er naar om opnieuw te genieten van een festival. Dat merken we ook aan onze ticketverkoop die ondertussen al vlot verloopt.”

Ook de tweede editie behoudt de oorspronkelijke spirit van Moonfield. “We werken nog altijd volgens het ‘leave no trace’-principe, waarbij we het terrein minstens even proper achterlaten na als voor het festival”, zeggen Jef Van Campenhout, Bram Peeters en Niobe Ruts. “Tijdens de eerste editie werkten we bijvoorbeeld met wisselbekers. We schakelen nu noodgedwongen over op gewone plastic bekers, maar zoeken wel een manier uit om te voorkomen dat de bekers op het festivalterrein worden gegooid.”

Moonfield in 2019.

Moonfield in 2019. © Moonfield

Ook op muzikaal vlak is het festival een beetje anders dan twee jaar geleden. “Vrijdag staan er diverse techno-dj’s op het programma”, zegt Niobe Ruts, die als Niobeat die dag zelf speelt en ook het programma voor vrijdag samenstelde. “Zaterdag is de muziek een mix van house, funk en andere dansbare genres. Zo hebben we onder meer Dam Swindle op de affiche, het dj-duo dat vroeger bekend stond als Detroit Swindle.” Moonfield 2021 vindt plaats op vrijdag 27 augustus van 17u tot 1u en op zaterdag 28 augustus van 14.30u tot 1u op de Oude Bleken in Mol. Tickets kosten 15 euro voor vrijdag, 20 euro voor zaterdag en 28 euro voor een combiticket. (Tommy Maes)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio