Christel Schram achter haar tapkast. De pinten zijn terug vol, gelukkig maar.  © RR

Al 88,24% volwassen Schotenaren gevaccineerd: lokale ambassadeurs danken dorpsgenoten in moodclip

Schoten -

In Brussel loopt de vaccinatiecampagne voor geen meter. Met 88,24% van alle volwassenen die vandaag al een tweede prik gekregen hebben, zijn ze in Schoten dan ook trots. “Met dank aan onze inwoners”, zegt schepen Iefke Hendrickx (N-VA), die als wederdienst een emotioneel filmpje lanceert.

Jan Auman

Muzikant-componist Stéphane Vande Ginste, levende atletieklegende Marc Persoons, horecaboegbeeld Said Djibet, warmhartige cafébazin Christel Schram, schoonheidsspecialiste Lizzy Kums en de geëngageerde Grabbelpasbegeleider Yarne. Zij zijn de sterren in een pakkende moodclip die de gemeente bestelde bij creatief videobureau Studio Caphca uit Edegem.

Lizzy Kums is godzijdank weer aan het werk. © RR

Eén voor één komen ze in hun eigen habitat en weer lekker in de weer als vanouds in beeld om op de tonen van romantische filmmuziek hun dorpsgenoten te danken omdat ze zo massaal gevolg gaven aan de oproep tot vaccinatie.

Yarne kan terug kinderen begeleiden in de speeltuin. © RR

Een staaltje emo communicatie, mee geregisseerd door gemeentelijk website- en social mediabeheerder Siebe Nicolaï. “Deze lokale ambassadeurs, die veel mensen in Schoten kennen, hadden we dit voorjaar al ingezet om onze vaccinatiecampagne op gang te trekken”, aldus schepen Iefke Hendrickx bevoegd voor Communicatie en Welzijn. “Met onze goede resultaten keren ze nu weer om iedereen te bedanken en nog enkele twijfelaars of personen die nog niet gevaccineerd werden alsnog over de streep te trekken.”

Een mooie curve: het aantal gevaccineerde volwassen Schotenaren. © RR

Gouden Palm

“We wilden het liefst alle gevaccineerde Schotenaren in de kijker zetten. Want dankzij hun vaccin kan het normale leven stilaan weer opstarten. De horeca is open, contactberoepen ontvangen opnieuw klanten, jeugdkampen vinden plaats, we sporten weer in teamverband… Onze lokale ambassadeurs staat model voor onze bijna volledig gevaccineerde bevolking en de heropstartende samenleving.”

De clip is te bekijken op de gemeentelijke website, Facebookpagina, het Instagramaccount en straks verschijnen de foto’s van de lokale ambassadeurs ook weer op de digitale reclameschermen verspreid over Schoten.

Schepen Iefke Hendrickx © RR

“Ik ben als schepen best trots op mijn communicatieploeg”, heeft Iefke een spreekwoordelijke Gouden Palm achter de hand. “Een dank je wel is inderdaad meer dan op zijn plaats. Samen terug hopen en evolueren naar een samenleving waarin terug meer kan en mag. Net zoals velen heb ik het contact met en tussen mensen echt gemist. Dank je aan onze Schotenaren voor hun inzet doorheen deze hele (moeilijke) periode.”

Vaccinatiecijfers Schoten 16/8/2021

Volledig gevaccineerd (op alle leeftijden): 73,48%

Volledig gevaccineerd (op alle volwassenen 18+): 88,24%

Minimum 1 dosis (op alle leeftijden): 78,88%

Minimum 1 dosis (op alle volwassenen 18+): 90,75%

 (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners