Zondag ontvangen Daniëlla en Iwan hun gasten voor de ‘Smart van Bonaparte’. 

Zondag ontvangen Daniëlla en Iwan hun gasten voor de ‘Smart van Bonaparte’. © Neel Vermeiren

Pannenkoekenslag in Napoleonshoeve voor Spierziekten Vlaanderen: “We leerden de vereniging kennen door een vaste klant”

Wuustwezel -

Tijdens de maand september organiseert de Napoleonshoeve een pannenkoekenslag voor het goede doel. Een vaste klant met een spierziekte bracht hen op het idee.

“De pannenkoekenslag doen we ter ondersteuning en sponsoring van de vzw Spierziekten Vlaanderen”, vertellen Iwan Hoes en Daniëlla Verachtert van de Napoleonshoeve. “Van elke verkochte pannenkoek in de maand september schenken we de helft aan de vereniging.” Iwan en Daniëlla hebben vzw Spierziekten Vlaanderen vereniging leren kennen door een vaste klant die zelf een spierziekte heeft. “Er hebben ook reeds drie bijeenkomsten van drie verschillende diagnosegroepen plaatsgevonden bij ons in de zaak. Door corona zijn ook zij slachtoffer geworden aangezien verschillende acties om inkomsten te verwerven niet mochten plaatsvinden. Daarom willen wij hen een handje helpen door zoveel mogelijk pannenkoeken te verkopen in de maand september. Diegenen die een pannenkoek willen komen eten en hun steentje willen bijdragen, zijn welkom in de Napoleonshoeve in september van woensdag tot zondag vanaf 12u.

Spierziekten Vlaanderen vzw is een Vlaamse vereniging voor personen met of familieleden van personen met een neuromusculaire aandoening (NMA), in de volksmond “een spierziekte”. Spierziekten Vlaanderen komt op voor hun rechten en verdedigt hun belangen, biedt informatie, lotgenotencontact en vorming om patiënten met een NMA en hun familie zelfstandig en als volwaardige burgers aan de samenleving te laten deelnemen. “Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke neuromusculaire aandoening, maar ook ouders, familieleden, vrienden, professionelen of andere betrokkenen, welkom. Vrijwilligers die niet met een spierziekte in contact kwamen maar zich graag inzetten voor ons fantastisch doelpubliek, worden eveneens met open armen ontvangen”, besluit Iwan Hoes.

De Smart van Bonaparte

In de horecazaak aan de Kruisweg waar Napoleon Bonaparte te gast was, wordt zondag 22 augustus de zomervakantie afgesloten met de ‘Smart van Bonaparte’. Tussen 14u en 21u is er een muzikaal programma. Omwille van corona zijn er enkel zitplaatsen beschikbaar. Presentatoren van dienst zijn Hans en Ronald van Masters of Entertainment. Zij praten het hele gebeuren aan mekaar. Er zijn optredens van verschillende lokale artiesten. Dit jaar komen onder anderen SomNombres (instrumentaal), Eigenwijfs (cabaretgroep), zangers Thomas & Jaimy (Villa Fiesta) en De zingende ober.(vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio