Emilie Eeman (foto) wil samen met haar oudere zus Christel een weeshuis in Congo uitbouwen. © RR

Weeshuis Maison Maurice zoekt zelf Maurice

Herentals, Olen -

De Herentalse zussen Christel en Emilie Eeman willen in de Democratische Republiek (DR) Congo een eigen weeshuis Maison Maurice oprichten. Om het initiatief bekendheid te geven, zoeken ze nu zelf naar Maurice.

Hans Otten, Marc Peeters

Christel en Emilie Eeman hebben een Belgische vader en een Congolese moeder. In het thuisland van hun mama kochten ze in Kisangani zes hectare grond om er een weeshuis voor dertig kindjes op te richten. Voor dit project Maison Maurice zamelen ze via geregelde acties fondsen in, maar met hun nieuwe actie hopen ze vooral naambekendheid te vergaren. Ze roepen mensen met de naam Maurice op om van zichzelf een foto op sociale media te posten met de hashtag #ikbenmaurice en @vzwmaisonmaurice te taggen.

“Bij deze campagne verkopen wij niets en mensen moeten nergens aanwezig zijn. We willen alleen dat ons verhaal verspreid wordt en dat mensen erover praten. Als er dan mensen zijn die willen doneren, is dat mooi meegenomen. Iedereen kan iets betekenen”, zegt Emilie Eeman. De naam Maurice is niet toevallig gekozen: het zoontje van Christel heet Maurice, vernoemd naar haar eigen peter.

Maison Maurice moet de weeskinderen niet alleen onderdak verschaffen, maar ook medische zorg, bescherming en onderwijs in het voornoemde schooltje. “Het doel is om kwetsbare kinderen een kwalitatief leven en een hoopvolle toekomst te bieden. We hebben er intussen gelukkig heel wat connecties opgebouwd, wat het allemaal iets makkelijker maakt om er iets te beginnen”, zegt Christel Eeman.

www.facebook.com/vzwmaisonmaurice
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners