De nieuwe Schildenaren krijgen onder meer een broodjeslunch 

De nieuwe Schildenaren krijgen onder meer een broodjeslunch © rr

Kaap van 20.000 inwoners in zicht: nieuwkomers krijgen broodjeslunch, rondrit en informele babbel met burgemeester

Schilde -

De gemeente Schilde, die elk moment de kaap van 20.000 inwoners zal overschrijden; herneemt de traditie om nieuwe inwoners een vorstelijk, maar informeel onthaalmoment te bezorgen. Dat staat te gebeuren op zondag 26 september.

Het gemeentebestuur maakt er jaarlijks werk van de nieuwe inwoners van Schilde en ’s-Gravenwezel op gepaste wijze welkom te heten. In 2020 stak corona hier een stokje voor. “Dit najaar pakken we de draad weer op”, aldus burgemeester Dirk Bauwens (N-VA).

“Daarom is iedereen die zich na augustus 2019 in Schilde vestigde, welkom op ons onthaalmoment. We ontvangen onze nieuwe gezinnen in het strakke eigentijdse kader van ons gemeenschapscentrum Werf 44. We trakteren je op een broodjeslunch en een drankje. En natuurlijk hopen ikzelf en de andere leden van de gemeenteraad tijdens een gemoedelijk gesprek kennis te kunnen maken.”

Als uitsmijter wordt de nieuwe Schildenaren ook een begeleide busrit of verkenningstocht met de fiets van hun nieuwe woonplaats aangeboden. Aansluitend aan de verkenningstocht start om 15 uur de verenigingendag.(jaa )

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio