© RR

Asfaltmachine rukt uit naar Amerlo, Schotenhof en straat Sint-Michielscollege: ijssalon Mama Calinka noodgedwongen enkele dagen gesloten

Schoten -

Nog tot en met vrijdag 20 augustus vervangt de gemeente het asfalt in een aantal straten. Als gevolg daarvan houdt de bekende ijsjeszaak Mama Calinka twee dagen de deuren dicht.

De asfaltmachine rukt achtereenvolgens uit naar de Wijngaardlaan (16 augustus: frezen - 17 augustus asfalteren), Amerlolaan (16 augustus: frezen - 18 augustus: asfalteren), Bosschaert de Bouwellei (17 augustus: frezen - 18 augustus: asfalteren) en Papenaardekenstraat (17 augustus: frezen - 19 augustus: asfalteren).

Vooral op de data van asfalteren zijn deze straten onbereikbaar met de wagen. 

De werken hebben tot gevolg dat onder meer mama Calinka, gelegen in de Papenaardekenstraat de deuren twee dagen gesloten houdt. Ook het regenweer heeft meegespeeld in het nemen van die beslissing. 

De uitbaters zijn niet te spreken over de volgens hen ‘onverwachte’ en alleszins ongelukkig geplande werken. “Er vond geen overleg plaats en dat midden in ons hoogseizoen”, klinkt het. Die aantijging wordt door schepen van Openbare Werken Wouter Rombouts (N-VA) tegengesproken. Al beaamt hij dat de sluiting best lastig is voor een handelszaak.

Normaal woensdag 18 augustus gaat Mama Calinka terug open.  ( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio