De woningen op de hoek van de Wommelgemsteenweg en Eikenlaan zijn intussen verdwenen. 

De woningen op de hoek van de Wommelgemsteenweg en Eikenlaan zijn intussen verdwenen. © JAA

Sloop huisjes maakt weg vrij voor veiliger kruispunt Wommelgemsteenweg

Wijnegem -

De gemeente is van plan om het kruispunt van de Wommelgemsteenweg met de Eikenlaan en Koolsveldlaan verkeersveiliger te maken. Daarvoor werden enkele oude huisjes op dat kruispunt aangekocht en zopas gesloopt. Ook de straten zelf worden aangepakt. Voor een rondpunt is wellicht onvoldoende plaats.

Met name de zichtbaarheid op en voor de vele fietsers die er passeren, kan beter. De gemeente wil het fietspad van de Wommelgemsteenweg doortrekken tot voorbij het kruispunt, in combinatie met de herinrichting van dit knooppunt en de erop uitkomende straten.

Met het oog hierop kocht de gemeente in 2019 de twee huisjes aan die de aanpak van dit kruispunt letterlijk in de weg stonden. Het laatste pand, met huisnummer 37, werd in der minne aangekocht voor 126.000 euro.

De situatie voor de sloop van de huisjes. Dat gebeurde zopas.

De situatie voor de sloop van de huisjes. Dat gebeurde zopas. © JAA

“We gaan deze plek veel veiliger maken voor onder meer fietsers”, zegt schepen van Mobiliteit Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!). “Het fietspad op de Wommelgemsteenweg (deel waar de kerk staat) stopt nu bruusk vijftig meter voor de verkeerslichten. Dat is allesbehalve ideaal.”

Rondpunt

De gemeente wil naast het kruispunt meteen de Eikenlaan, Koolsveldaan (tot Brouwerslaan), Wommelgemsteenweg (tot aan hoveniersbedrijf en kerstboomverkoper Oase) en ook nog de Brouwerslaan heraanleggen.

“We werken al een jaar aan een ontwerp. We zullen het resultaat van al dat tekenwerk dit najaar aan de bewoners voorleggen. We hopen alles in de loop in de loop van 2023 uitgevoerd te hebben”, aldus schepen Tachelet. “De Eikenlaan wordt zeker geen eenrichtingsstraat, want ze is de belangrijkste verbindingsweg tussen Wijnegem en Wommelgem. We bekijken nog of een rondpunt op het genoemde kruispunt tot de mogelijkheden behoort, maar wellicht ontbreekt hiervoor de ruimte.”(jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio