Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Eethuis ’t Kamereyck. 

Eethuis ’t Kamereyck. ©  rr

Eethuis voor de sterren

Herenthout -

Van Micha Marah, Lee Towers en Urbanus, tot Eddy Merckx, Rob de Nijs en Walter Grootaers: de lijst van binnen- en buitenlandse vedetten die in ’t Kamereyck kwamen dineren, is ellenlang.

“Dat hebben we te danken aan Kitty, de bekende kledingzaak die vroeger, tijdens de braderij, elk jaar bekende artiesten naar ons dorp haalde”, vertelt Eddy. “Vooral het bezoek van Eddy Wally zal ik nooit vergeten. Hij kwam binnen, schudde iedereen de hand en kroop op het podium. Na zijn optreden maakte hij opnieuw tijd om al onze klanten persoonlijk te groeten. Die man heeft hier fans gemaakt.”  

Ook Marlène de Wouters, Lynn Wesenbeek, Greet Rouffaer en Goedele Liekens staken er de benen onder de tafel. “Met Goedele zijn we diezelfde avond nog ‘een kaartje gaan leggen’. Omdat zij het was, hebben we haar laten winnen. Met de winst zijn we de hele avond op de lappen geweest.”

Atypische bearnaisesaus

Aan Walter Grootaers heeft het eethuis zijn atypische bearnaisesaus te danken. “Hij kwam langs op het moment dat we nog volop met die saus aan het experimenteren waren. Dat heb ik hem toen eerlijk gezegd, maar Walter maakte er geen punt van. Achteraf kwam hij zeggen dat het niet had gesmaakt naar bearnaisesaus, maar dat we de ingrediënten niet mochten veranderen. Dat hebben we dan ook niet gedaan. We noemen het nu ‘bearnaisesaus met een twist’.”

“Ik at regelmatig in ’t Kamereyck toen ik nog in Herenthout woonde”, blikt Grootaers terug. “Ik herinner me nog de smaak van die niet alledaagse, maar heerlijke bearnaisesaus. Leuk om te weten dat hij dat recept nog altijd gebruikt.”

“Een warm etablissement met een vriendelijke uitbater, zo ben ik ’t Kamereyck altijd blijven onthouden”, vult Micha Marah aan. “Hopelijk blijft de bistro nog een poos bestaan.”

’t Kamereyck, Markt 15, Herenthout.