© BFM

Brandweerman raakt ernstig gewond na ongeval met autopomp in Deurne

Deurne -

Een brandweerman van Brandweer Zone Antwerpen is maandagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval in Deurne. De brandweer was onderweg naar een interventie in Deurne toen de autopomp plots uitgleed op over de natte tramsporen en tegen een paal terecht kwam.

jtp, nelo

Het ongeval gebeurde omstreeks 12 uur ter hoogte van de August van de Wielelei in Deurne. Een autopomp met zes brandweerlieden van Brandweer Zone Antwerpen was onderweg naar een uitslaande woningbrand op de Ruggeveldlaan in Deurne.

De brandweerwagen reed als prioritair voertuig op de vrije trambedding en had ter hoogte van de Schotensesteenweg een tram voorbij gestoken toen het plots fout liep. De bestuurder verloor de controle over het stuur, vermoedelijk door de natte tramsporen, de wagen begon te slippen en knalde tegen een paal van de bovenleiding.

 

 © BFM

“Een van de zes brandweerlieden zat gekneld in de wagen en moest bevrijd worden door verschillende brandweerploegen”, zegt Jasmien O, woordvoerster van Brandweer Zone Antwerpen. “Hij raakte zwaargewond, maar is wel stabiel en moet nog even in het ziekenhuis blijven”, aldus O. De vijf andere brandweerlieden werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht maar mochten het ziekenhuis inmiddels opnieuw verlaten.

Zonecommandant Bert Brugghemans van Brandweer Zone Antwerpen kwam persoonlijk ter plaatse om zich van de toestand te vergewissen en zijn brandweerlieden te steunen. “Iedereen bij Brandweer Zone Antwerpen is uiteraard erg aangedaan door deze gebeurtenis en hoopt op een spoedig herstel voor alle betrokken collega’s”, zegt O. De autopomp moest getakeld worden, gedurende de interventie was er geen tramverkeer mogelijk op de Turnhoutsebaan en werd het autoverkeer tijdelijk lokaal omgeleid.

 

 © BFM

Bij de brand op de Ruggeveldlaan, in de omgeving van het Wim Saerensplein, werden in totaal drie personen naar het ziekenhuis gebracht wegens rookintoxicatie. Een slachtoffer verkeerde in levensgevaar. De brand ontstond vermoedelijk door een technisch defect aan de droogkast. Het getroffen appartement is onbewoonbaar verklaard. Brandweer Zone Antwerpen zorgde voor voldoende ventilatie in de andere appartementen, waarna de bewoners terug in hun woning mochten.

De brand op de Ruggeveldlaan. 

De brand op de Ruggeveldlaan. © rr

 

 © BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio