© atv

IKEA Wilrijk legt gratis pendelbusdienst in van en naar Antwerpse binnenstad

Wilrijk -

Ze moet niet meer in elkaar gestoken worden en zonder file rijdt ze in 25 minuten van Antwerpen-Centrum naar het filiaal van Ikea in Wilrijk: de Pändelbuss, de gratis busdienst van de Zweedse meubelmaker die klanten van en naar de winkel brengt. De Pändelbuss moet meer bezoekers lokken naar Ikea én auto’s van de weg halen. Vanaf woensdag rijdt ze drie maanden lang om het uur.

Greg Van Roosbroeck

Praktische info Pändelbuss


  • Tussen de halte aan de Frankrijklei en IKEA Wilrijk
  • Van 18/08 t.e.m. 18/11
  • Gratis
  • Zes dagen per week
  • Eén rit per uur, heen én terug
  • Weekdagen vanaf 9u30 en op zaterdag vanaf 8u30

De gratis busdienst pendelt elke weekdag en zaterdag tussen de Opera in het centrum van Antwerpen (Frankrijklei 35) en de winkel van Ikea in Wilrijk. Zonder file mag de rit niet langer dan 25 minuten duren, want de bus rijdt op de busstrook en stopt nergens anders dan recht voor de deuren van de Wilrijkse meubelgigant.

“Uit gegevens van de Vlaamse overheid blijkt dat steeds minder mensen in het Antwerpse stadscentrum een auto hebben, terwijl het bevolkingsaantal wel toeneemt”, zegt Robbe Geeraerts, deputy market manager van Ikea in Wilrijk. “Die mensen willen we bereiken met een eenvoudige en duurzame mobiliteitsoplossing, zodat ze makkelijker tot in Ikea Wilrijk geraken. Daar geraken ze nu ook al met het openbaar vervoer, maar dan moeten ze overstappen. Alles bij elkaar genomen zijn onze klanten dan bijna een uur kwijt.”

Zo ziet de bus er vanbinnen uit. 

Zo ziet de bus er vanbinnen uit. ©  Ikea

Eigen interieur

Op de Pändelbuss is plaats voor 89 personen. Wie opnieuw naar Antwerpen moet en kleine producten heeft gekocht, zal die makkelijk op de bus kunnen meenemen. Wie zich heeft laten verleiden tot de wat grotere pakketten en meubels, zal die ter plaatse kunnen laten opsturen door Ikea zelf.

De Pändelbuss is bedrukt in de blauwe en gele kleuren die zo eigen zijn aan het Zweedse meubelbedrijf. Ze lijkt ook uit een Ikea-doos te rijden. “In Scandinavië hebben ze al eens gewerkt met zo’n pendeldienst van en naar een filiaal”, zegt Geeraerts. “Maar het is de eerste keer dat zo’n bus door het plaatselijke team van interieurontwerpers werd ingekleed en bestickerd. De voorbije dagen stond ze al op de parking in Wilrijk. Onze klanten waren benieuwd en vroegen of ze al reed.”

Cadeaupas

Dat rijden is dus voor woensdag, wanneer de allereerste Pändelbuss vertrekt om 9.30u ’s ochtends aan de Opera in Antwerpen om 25 minuten later aan te komen voor de deuren van de winkel in Wilrijk. Tijdens die eerste dag kunnen tien reizigers een cadeaupas van 50 euro winnen om te verzilveren in de winkel.

De Pändelbuss is een testproject in samenwerking met Autocars De Polder en zal minstens drie maanden duren. Daarna wordt de werking geëvalueerd.

Op ikea.be/pandelbuss vind je een volledig overzicht van de vertrek- en aankomsttijden.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio