Giuseppe Verdi verovert park van Brasschaat

Brasschaat -

Voor de zevende editie van Klassiek in het Park koos Robert Groslot voor de Italiaanse componist Giuseppe Verdi. De 3000 aanwezigen genoten van alle hoogtepunten uit het werk van Verdi, ook wel de Lennon-McCartney van de 19de eeuw genoemd.

Na een onderbreking van een jaar omwille van corona knoopte Klassiek in het Park opnieuw aan met de traditie. “Viva Verdi” verwijst naar de campagne die in de 19de eeuw in Italië werd gevoerd om het land te herenigen.

Groslot koos zijn medewerkers nauwkeurig uit. De Belgische sopraan Karen Vermeiren werd eerder al onderscheiden voor haar vertolking van Verdi. Met Lisa Mostin stond één van de opvallendste opkomende talenten in België op het podium. Charlotte Waynberg en Stefan Cifolelli waren eveneens van de partij.

 

Naast The Great Globe Orchestra was er ook een hoofdrol weggelegd voor het koor Fine Fleur. De leerlingen van dansschool Pivolté maakten het spektakelstuk compleet.

Presentator Carl Huybrechts loodste het publiek in zijn gekende stijl doorheen het programma. Voor één keer dienden de aanwezigen na afloop te passen voor de traditionele wals. Dat kon door corona nog niet worden toegelaten.

Intussen spreidde Klassiek in het Park de vleugels uit. Zo staat Groslot met zijn orkest op 22 augustus aan het strand van Middelkerke. Burgemeester Jean-Marie De Decker was twee jaar geleden een van de aanwezigen in Brasschaat. Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever was onder de indruk en haalde het concept naar de “koekenstad”. Dat wordt op 29 augustus “Klassiek aan de Schelde”. Groslot brengt daar met Carmen de Brasschaatse editie van twee jaar geleden.

In Brasschaat is men ervan overtuigd dat de traditie nu opnieuw op de rails zit.

 
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio