De openluchtviering stond in het teken van moeders in armoede. 

De openluchtviering stond in het teken van moeders in armoede. © Marc Wouters (W&F)

Parochiefederatie viert Moederdag met openluchtmis

EKEREN -

De parochiefederatie Ekeren vierde Moederdag met een openluchtmis in de tuin van het ontmoetingscentrum Sint-Franciscus. Pastoor Emmanuel Ikeobo ging voor in de dienst. Hij werd bijgestaan door priester Chidiebere Nnabugwu, student aan de KU Leuven.

Emmanuel Ikeobo zegende de oogst, die later verdeeld zal worden tussen het EVA-centrum in Ekeren en Welzijnsschakel op Rozemaai. 

Emmanuel Ikeobo zegende de oogst, die later verdeeld zal worden tussen het EVA-centrum in Ekeren en Welzijnsschakel op Rozemaai. © Marc Wouters

De parochiefederatie wilde het feest van Maria Tenhemelopneming vieren met een speciale intentie. Om moeders in armoede een steuntje te geven, werden de parochianen opgeroepen om verzorgingsproducten te schenken. Emmanuel Ikeobo zegende de oogst, die later verdeeld zal worden tussen het EVA-centrum in Ekeren en Welzijnsschakel op Rozemaai. Eva staat voor armoedebestrijding, vluchtelingenwerk en gezonde voeding via hun Solidaire Buurtwinkel. Welzijnsschakel biedt mensen kansen die door armoede uitsluiting ervaren. Nnabugwu die in Leuven de cursussen in het Engels volgt, hield de homelie in het Nederlands, wat hem behoorlijk lukte.

Het Teresiakoor luisterde de dienst op.

Het Teresiakoor luisterde de dienst op. © Marc Wouters

Het Teresiakoor van de Bunt o.l.v. Guy Barbier verzorgde de openluchtviering. Lectoren waren Gi Engelbeen en Annemie Dossch. Het mooie weer en het prachtige kader zorgden voor een grote opkomst, zelfs fietsers uit Schelle op weg naar Zandvliet hielden hun tussenstop in Ekeren. (mawo )

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio