©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Kansloos Malinwa pakt 0 op 9 na nieuwe nederlaag in Gent

0 op 9 voor KV Mechelen. In de Ghelamco Arena kreeg het negentig minuten voetballes van AA Gent, dat het wel naliet om er een monsterscore van te maken maar meer dan terecht won: 2-0.

Yannick Lambrecht

LEES OOK: ONS OORDEEL. Coucke voorkwam erger, drie gebuisden bij zwak Malinwa

“Het is niets tactisch, eerder een kwestie van scherpte”, vertelde Schoofs in een interview met onze krant nog over de gemiste start van KV. Toch wijzigde coach Vrancken voor de zekerheid zijn ploeg in Gent: Souza schoof voor het eerst een rijtje omhoog op de zes, Walsh ging naar de linkerflank. Storm en Engvall moesten de aanval dan weer nieuw leven inblazen.

Kwestie van tijd

Die wijzigingen pakten echter niet uit zoals Vrancken in gedachten had. Aanvallend waren zijn manschappen nergens, ze konden Bolat letterlijk geen enkele keer aan het werk zetten in de eerste helft. Collega Coucke moet jaloers geweest zijn aan de overkant, want hij stond in een schietkraam. Het gevaar kwam vooral van Tissoudali - die weliswaar grote kansen onbenut liet -, ook Fortuna en Kums kwamen in de buurt. De situatie was duidelijk: een kwestie van tijd voor de goedgevulde Ghelamco Arena een eerste keer mocht vieren.

De onvermijdelijke 1-0 viel uiteindelijk op het halfuur. Ngadeu stond klaar aan de tweede paal om de hoekschop van zijn aanvoerder in het dak van het doel te jagen. Souza, die de hele tijd verloren liep op zijn nieuwe positie, hielp hem zelfs een handje door de bal in die fase door zijn benen te laten glippen. Gent kreeg simpelweg waar het recht op had. En Malinwa? Dat mocht vooral blij zijn dat het scorebord halverwege ‘nog maar’ 1-0 aangaf.

Bisnummer

Ook een kwartiertje bezinning of de driedubbele wissel met Oum Gouet, Shved en Cuypers bracht geen soelaas voor de bezoekers. Al in de eerste minuut van de tweede helft leek de score verdubbeld, maar de doorgebroken Tissoudali legde niet goed af op Odjidja-Ofoe, weg open kans. De aanzet voor meer van hetzelfde.

De definitieve dooddoener zou uiteindelijk pas vallen op het einde. Dat was enerzijds door de inefficiëntie van vooral Tissoudali, anderzijds door een sterk keepende Coucke die zijn ploeg nog rechthield met enkele puike saves. Alleen toen KV alles of niks speelde en Gent pijlsnel counterde via Chakvetadze en Fortuna, kon hij er ook niets meer aan doen: 2-0. Alles voor AA Gent, dat eindelijk de eerste zege van het seizoen pakt. Niets voor KV Mechelen, dat na de hoopvolle start tegen Antwerp achterblijft met een ondermaatse 0 op 9.

    MEER OVER KV Mechelen

    Vastgoed

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio