Guy Janssen met “Doorgaande beweging”, dat hij maakte in

Guy Janssen met “Doorgaande beweging”, dat hij maakte in

Beeldhouwer Guy Janssen scoort net over grens in Bergeijk

Hoevenen -

Net over de Nederlandse grens niet ver van Turnhout ligt de gemeente Bergeijk. Tot het einde van de maand loopt daar nog een opvallende beeldententoonstelling. Hoevenaar Guy Janssen maakte er ter plaatse verschillende beelden.

Guy Janssen in het kunstwereldje geen onbekende. De meeste mensen kennen van hem vooral het imposante beeld die midden op de rotonde staat aan het kruispunt Hoge Weg en Krekelberg.

“Een tijdje geleden kreeg ik de vraag van de Nederlandse organisatoren van het symposium om deel te nemen aan het eerste symposium in Bergeijk. Er werd me gevraagd om nog drie andere kunstenaars uit te nodigen. Een nieuwe uitdaging, dus hapte ik toe. Ik nodige twee Franse en een Bulgaarse beeldhouwer uit om mee te doen. Ook zij moesten niet lang nadenken vooraleer ze bevestigden. Het symposium startte begin juli en op 24 dagen moesten we onze ontwerpen realiseren. Ik verzeker je, dat is hard labeur voor elke deelnemer. Elk van ons begint met een rotsblok van tussen de vier en negen ton”, zegt Guy Janssen.

Guy Janssen nodige collega’s uit Frankrijk en Bulgarije uit.

Guy Janssen nodige collega’s uit Frankrijk en Bulgarije uit.© rr

Vooral het concept in Bergeijk spreekt de Hoevense kunstenaar aan. “In alle kernen van de Nederlandse gemeente staan imposante beelden. In totaal gaat over zestigtal monumentale werken. Die zijn verspreid over pleintjes, parken en tuinen. Het centrum is het Mien Ruys Park. Maar een fietslus van 48 km via knooppunten brengt je in contact met het werk van beeldhouwers afkomstig ui Nederland, Frankrijk, Bulgarije en ons land”, geeft Guy Janssen nog mee. Wie op een sportieve manier wil kennis maken met het werk van de Hoevense beeldhouwer en zijn collega’s kan dat tot en met 29 augustus. Info : www.beeldenbeleving.nl

Erik Vandewalle

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio