©  Twitter

Klachten over lange wachtrijen op Jazz Middelheim: “Technische probleem is opgelost”

Antwerpen -

Jazz Middelheim in Park Den Brandt in Antwerpen kampte de eerste festivaldag met een technische storing waardoor lange wachtrijen voor het eten en drinken ontstonden. Op Twitter deed een aantal bezoekers zijn beklag: “30’ aanschuiven om binnen te komen, 45’ aanschuiven voor drinken, 45’ and counting voor eten”, schreef een bezoeker op Twitter vanaf het festivalterrein. De organisatie verontschuldigt zich op Facebook en laat weten dat de technische problemen van de baan zijn.

Het mocht dan wel het eerste lang verwachte muziekfestival zijn in Antwerpen, de eerste dag van Jazz Middelheim verliep niet vlekkeloos. Op de eerste avond verschenen heel wat klachten op sociale media over de lange wachtrijen aan de bars. Op Twitter deelden bezoekers foto’s van de ellenlange rijen in Middelheim.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Excuses

De organisatie van Jazz Middelheim kampte vrijdagavond met een technische storing waardoor er problemen waren om te betalen. Op Facebook biedt de organisatie zijn excuses aan voor de onvoorziene wachtrijen die daardoor ontstonden. “Er waren nogal wat gefrustreerde en ontgoochelde reacties”, reageert organisator Bertrand Flamang. “We vonden het ook gepast om ons te excuseren voor de technische problemen.”

Problemen opgelost

De logistieke ellende had volgens Flamang nies met de coronamaatregelen te maken. “Op het moment dat je met het internet en hardware falen, kan je als organisator alleen maar toekijken”, legt hij uit. De komende dagen zal de organisatie bekijken hoe dit precies kon voorvallen. “Maar dat lost niets op voor de mensen die vrijdag aanwezig waren.”

Voor zaterdag worden geen problemen meer verwacht. “Het probleem was gisteren al opgelost.” Flamang kijkt daarom positief terug op de dag. “Het was een uitzonderlijke dag met uitzonderlijke concerten en een uitzonderlijke sfeer. De uitbarsting met STUFF was ongezien. En de meeste mensen zijn stralend van geluk naar buiten gegaan. Er was frustratie door het wachten, maar het was bij de meesten niet het dominante gevoel.”

LEES OOK: Jazz Middelheim strekt na anderhalf jaar eindelijk de benen!

 bvb