© rallylovers.be

Ypres Rally ontsierd door twee crashes: wagen belandt volledig vernield in veld, andere auto knalt tegen huis

De Ypres Rally, de achtste manche van het WRC-kampioenschap, werd zaterdag ontsierd door twee zware crashes. De wedstrijd werd gedurende een half uur geannuleerd.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Tijdens de tweede rit van de dag verloor Takamota Katsuta (Toyota Yaris WRC) in een lange linkse bocht de controle over zijn wagen en ging tegen hoge snelheid van de baan. Zijn wagen ramde een paal die dwars over de weg kwam te liggen waarna zijn Toyota volledig vernield tot stilstand kwam in een veld.

De bemanning bleef gelukkig ongedeerd. De klassementsrit werd wel stopgezet. Dankzij het efficiënte optreden van de veiligheidsposten kon de rit na een half uur toch opnieuw van start gaan.

Pieter Tsjoen en Eddy Chevaillier (VW Polo GTI) crashten ook. Het ervaren duo ging van de baan en belandde tegen de muur van een garage van een huis die door de impact zwaar beschadigd raakte. Tsjoen en Chevaillier zijn oké, hun wedstrijd zit er evenwel op. “We gaan beiden voor een check-up naar het ziekenhuis. Komt goed”, liet Eddy Chevaillier via sociale media weten. Toch hield hij er wel een gebroken ruggenwervel aan over. In dezelfde rit reed Kris Princen (Citroën C3) links achteraan lek.

LEES OOK: Copiloot van Pieter Tsjoen breekt ruggenwervel na brutale crash tegen huis in Rally van Ieper

De Ypres Rally eindigt zondagnamiddag op het circuit van Spa-Francorchamps.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.