© BFM

Ontploffing in Deurne door vuurwerk, woning vorig jaar al onder vuur genomen

In de Palinckstraat in Deurne is vrijdagnacht een ontploffing geweest. De knal werd veroorzaakt door een zware voetzoeker of vuurwerk. Niemand raakte gewond, maar er is wel schade aan een woning in de straat. In september van vorig jaar openden onbekenden het vuur op hetzelfde pand.

jtp

Het incident vond rond 4 uur ’s nachts plaats. “De politie stelde uit voorzorg een veiligheidsperimeter in”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse, net als de federale gerechtelijke politie en het gerechtelijk labo voor sporenonderzoek.”

Volgens het Antwerps parket werd bij de explosie een soort zware voetzoeker of vuurwerk gebruikt. Het parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld om de feiten te onderzoeken. Of er een link is met de incidenten eerder deze maand, is nog niet zeker. Een link met het drugsmilieu wordt uiteraard ook onderzocht.

In september 2020 openden twee onbekenden het vuur op hetzelfde pand in de straat, vlak voor het ingaan van de tweede dag van Operatie Nachtwacht. Het pand kon toen gelinkt worden aan Brahim E.M., geen onbekende in het drugsmilieu. Zijn schoonbroer Abdelilah El M. alias ‘Black’ werd eind december ook bij verstek veroordeeld tot acht jaar cel in het grote drugsdossier Makreel. Het neefje van Brahim E.M., Younes, kreeg in maart acht jaar cel voor zijn rol in een reeks brandstichtingen.

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 

 © BFM

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio