©  RR

Speciale eenheden overmeesteren gewapende man die met geweld dreigt

Burcht -

Speciale eenheden van de federale politie hebben vrijdag na urenlang onderhandelen een 37-jarige man overmeesterd en opgepakt in de Wilgenlaan in Burcht (Zwijndrecht). De man dreigde zichzelf iets aan te doen en schrok er naar eigen zeggen niet voor terug om ook geweld tegen anderen te gebruiken.

Het telefoontje bij de lokale politie liep binnen rond 14 uur. “Er waren indicaties dat de man vuurwapengevaarlijk was, dus werd beslist om een veiligheidsperimeter in te stellen”, vertelt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De inwoners van de Wilgenlaan werd gevraagd om binnen te blijven, niemand mocht de straat nog in.

Speciale eenheden van de federale politie kwamen ter plaatse en begonnen aan een urenlange onderhandeling met de man. Iets na 19 uur werd overgegaan tot actie. “De woning werd betreden en de man werd overmeesterd. Hij verzette zich niet”, aldus Bruyns. Het vuurwapen bleek uiteindelijk een airsoftwapen te zijn. Na het verhoor besliste het Antwerps parket om de man te colloqueren.

jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio