Het stukje De Keyserlei tussen de Quellinstraat en het Operaplein vertoont nog een reeks gebreken. 

Het stukje De Keyserlei tussen de Quellinstraat en het Operaplein vertoont nog een reeks gebreken. © Victoriano Moreno

De overgang naar het trottoir lijkt nog niet afgewerkt.

De overgang naar het trottoir lijkt nog niet afgewerkt. © Victoriano Moreno

Aan het einde van het fietspad is een merkwaardig hoekje af.

Aan het einde van het fietspad is een merkwaardig hoekje af. © Victoriano Moreno

De okerkleurige ondergrond is al getekend door zwarte strepen van fietsbanden.

De okerkleurige ondergrond is al getekend door zwarte strepen van fietsbanden. © Victoriano Moreno

1 / 4
thumbnail: Het stukje De Keyserlei tussen de Quellinstraat en het Operaplein vertoont nog een reeks gebreken. 
thumbnail: De overgang naar het trottoir lijkt nog niet afgewerkt.
thumbnail: Aan het einde van het fietspad is een merkwaardig hoekje af.
thumbnail: De okerkleurige ondergrond is al getekend door zwarte strepen van fietsbanden.

Zwarte strepen, ontbrekende tegels en merkwaardige hoek op De Keyserlei

Antwerpen -

De heraanleg van het deel van De Keyserlei tussen het Operaplein en de Quellinstraat nadert zijn einde. Wie er over wandelt of door fietst merkt al snel enkele merkwaardige zaken. Het stadsbestuur erkent dat nog niet alles is zoals het zou moeten.

Sacha Van Wiele

Het meest in het oog springend zijn de zwarte strepen van fietsbanden op de okerkleurige ondergrond van het trottoir. Op sommige plekken lijken tegels te ontbreken. Het fietspad eindigt op de hoek met de Quellinstraat dan weer met een merkwaardige hoek.

Het kabinet van schepen van Openbaar Domein Claude Marinower (Open Vld) erkent dat er nog heel wat moet worden afgewerkt en aangepast door de aannemer.

“De werken zijn zeker nog niet opgeleverd”, zegt Magalie Verstraelen, woordvoerder van schepen Marinower. “Aan het kruispunt met de Quellinstraat ontstaat er vandaag inderdaad een vreemde situatie. Dit komt omdat we moeten aansluiten op de bestaande toestand, en de werken aan het kruispunt zelf pas mee zullen worden opgenomen binnen het grotere project van de heraanleg Quellinstraat–Van Ertbornstraat–Maria-Theresialei.”

Buurtbewoner Kenneth Ponsaers houdt zijn hart vast. Hij kaartte ook al de verschillende gebreken aan bij de pas heraangelegde Franklin Rooseveltplaats en het Operaplein. Hij ziet nu hetzelfde bij dit deel van De Keyserlei.

“Met dit stukje De Keyserlei en de heraanleg van de Franklin Rooseveltplaats en omgeving in gedachten hou ik mijn hart vast voor de heraanleg van het Koningin Astridplein”, zegt Ponsaers. “Het stadsbestuur wil daar een wauweffect creëren, terwijl men niet eens in staat blijkt te zijn om de recente heraanleggen tot een goed einde te brengen.”

LEES OOK: Ook op nieuwe voetpaden loopt het verkeer(d)

De werken op de as Quellinstraat-Van Ertbornstraat-Maria-Theresialei beginnen volgende week. Zo krijgt de Quellinstraat een fietspad en wordt de fietsas vanuit de Paleisstraat doorgetrokken. De heraanleg van deze as zou volledig afgerond zijn in het najaar 2022.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio