Marc Perneel hudt er een stevig schrijftempo op na, maar de kwaliteit lijdt daar gelukkig niet onder. Hij stelde zopas alweer ‘Louise’ voor, een psychologische roman. 

Marc Perneel hudt er een stevig schrijftempo op na, maar de kwaliteit lijdt daar gelukkig niet onder. Hij stelde zopas alweer ‘Louise’ voor, een psychologische roman. © JAA

Marc Perneel heeft alweer roman klaar: van politiebureau naar klooster

Schoten/Brecht -

Marc Perneel moet één van de bedrijvigste auteurs zijn. Goed een half jaar na uitgave van zijn bestseller ‘Opsporingsteam Schoten’, ligt er met ‘Louise’ alweer een nieuw boek in de winkel. Geen thriller dit keer, maar een vlot lezende psychologische roman die nog als vakantielectuur kan dienen. Opnieuw passeren een aantal bekende locaties uit de Voorkempen en elders de revue.

De in Brugge opgegroeide Schotenaar stond zelf te kijken van het succes van zijn crime story, waarbij een fictieve vrouwelijke rechercheur van de lokale politie van Schoten gevolgd werd bij het oplossen van een aantal mysterieuze moorden in en rond de kerktoren.

“Met bijna duizend verkochte exemplaren is dit veruit mijn meest gelezen boek. Mensen spreken me er zelfs over aan wanneer ik door het dorpscentrum loop. De herkenbaarheid van een aantal personages en plekken heeft zeker bijgedragen tot dit succes”, vermoedt Perneel.

Joucas

De cover, met Louise en op de achtergrond de kerk van Joucas (F)

De cover, met Louise en op de achtergrond de kerk van Joucas (F)

Die had het nieuwe verhaal over de jonge vrouw Louise al een tijd in ruwe vorm klaarliggen. “Ik kan de laatste tijd slecht de slaap vatten. Ik heb mijn ‘draft’ dan maar ineens afgewerkt”, toont Marc de cover met daarop het hoofdpersonage met een kerk op de achtergrond in een schilderachtige omgeving.

“Dat is in Joucas, een mooi klein dorpje in de Provence. We zijn er vroeger wel eens op vakantie geweest. ‘Mijn” Louise komt er terecht om een kluizenaarsleven te leiden nadat ze verkracht wordt, ongewild zwanger raakt en letterlijk struikelt over de fameuze ‘bobkes’. Dat zijn de paaltjes die oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools destijds liet zetten op de Meir en al snel weggehaald moesten worden omdat iedereen erover viel. Die tuimelperte zal een keerpunt blijken in Louises leven.”

De paaltjes op de Meir zijn in dit nieuwe boek niet de enige herkenbare decorelementen. “Ook in Schoten gebeurt er weer een en ander ja”, bladert Perneel door het boek. “Journalist Sven, het andere hoofdpersonage, woont bijvoorbeeld aan de Churchilllaan. En ook in de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth van de Trappistinnen in Brecht , net voorbij Schoten, spelen zich heel wat scènes af. Ik ken die plekken zelf allemaal vrij goed. Dat helpt om mijn verhaal realistisch over te brengen.”

Lustobjecten

Ook Louise is door de vlotte schrijfstijl best spannend. Maar toch is dit een psychologische roman waarin vooral de liefde centraal staat. “Hoofdpersonage Sven zag vrouwen vroeger vooral als lustobjecten. Maar door Louise verandert dat helemaal. Als je met liefde omgaat, vergroot de liefde en ben je ook pas in staat om liefde te ontvangen”, deelt de schrijver een levenswijsheid.

‘Louise’ is een boek over de ups and downs van het leven, over liefde dus en de zoektocht naar geluk. Perneel slaagt er met zijn vlotte pen in je mee te voeren van de Meir, over Brecht naar Joucas. En zijn eigen professionele achtergrond als psychotherapeut helpt duidelijk om de personages, hun besognes en complexe relaties realistisch neer te zetten.

Marc Perneel zal zijn nieuwe roman in december live voorstellen op een nieuwe editie van de Schotense boekenbeurs in de Braembibliotheek. Daar zullen ook twintig andere lokale auteurs present zijn. (jaa)

Louise, psychologische roman, uitgegeven bij StoryLand, 174 blz., 20 euro, te koop in de krantenwinkel ‘t Klaverke Vier aan de Churchilllaan en Standaard Boekhandel. Website StoryLand

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio