De verzorgers hebben schattige beelden van de kleintjes online geplaatst.  © ZOO Antwerpen

Geslacht van leeuwenwelpen bekend: twee vrouwtjes en een mannetje

Antwerpen -

Dierenarts Francis Vercammen heeft de drie welpen van leeuwin Tasa onderzocht en hij bevestigt dat het een nest is met twee meisjes en een jongen. Hij heeft de kleintjes tegelijkertijd gechipt, gewogen en ingeënt tegen onder andere de kattenziekte.

LEES OOK. Volop kraambezoek bij de leeuwenwelpen in de Antwerpse Zoo

“De twee meisjes zijn onafscheidelijk en voelen zich samen sterk”, zegt verzorger Daan. “Het katertje trekt er soms alleen op uit en laat al geregeld van zich horen. Echt brullen lukt nog niet, maar hij is toch op weg om in de voetsporen van zijn vader Nestor te treden.”

Om de kleintjes te onderzoeken, moesten ze even apart gezet worden van hun moeder en dat is altijd een riskante ondernemen. Soms verstoten leeuwinnen hun kroost na contact met mensen, of erger: bijten ze de jongen dood. “Alles is goed verlopen”, sust curator Sarah Lafaut. “We hebben de moeder op dit moment voorbereid door de jongen elke dag even apart te zetten en hen daarna in te smeren met stro en uitwerpselen zodat de mensengeur gecamoufleerd werd.”

De welpen wegen intussen tussen de 6,6 en de 7,5 kilogram. Ze gaan samen met hun mama af en toe een frisse neus halen in het buitenperk. Daar zitten ze ook in het panoramaperk, maar afgesloten van de twee andere leeuwen. Pas eind september wordt de groep herenigd.

Namen voor de kleintjes zijn er nog niet, die kunnen bezoekers en abonnees binnenkort kiezen via de sociale media kanalen van de dierentuin. Zeker is wel dat alle namen beginnen met een W. Dat is zo voor alle dieren die dit jaar ter wereld komen in de Antwerpse Zoo.  

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio