PODCAST. “Hebben jullie ooit al een keer cocaïne gezien? Ja! Witte suiker thuis”

Antwerpen -

De drugscriminaliteit in Antwerpen tast het leven in de stad aan. Documentairemaker Luk Dewulf maakte de vijfdelige videoreeks ‘Antwerpen Ondermijnd’ waarin hij op zoek gaat naar de economische en sociale impact van de drugscriminaliteit. Jongeren worden via sociale media en muziek verleid om te gaan dealen. Een van de bekendste ronselaars in Antwerpen is Para Turk. Hij romantiseert het gebruik van drugs en wapens. De kinderen die hem volgen, groeien op met het idee dat drugs en criminaliteit oké zijn.

Floor Deckx

Beïnvloedbare tieners zien drugs en rijkdom om zich heen. In bepaalde buurten zijn burgers en handelaars de overlast echt beu en vrezen sommigen voor hun leven. En zijn onze veiligheidsdiensten voldoende uitgerust om de drugscriminelen nog de baas te kunnen? Je ontdekt het in deze vijfdelige reeks: Antwerpen Ondermijnd.

In de vierde aflevering heeft Luk Dewulf het over de invloed op tieners en praat hij met onderzoeksrechter Theo Byl. “Iets dat zo fout is, wordt door bijvoorbeeld Para Turk voorgesteld als iets dat helemaal oké is. Op heel jonge leeftijd zijn ze al in het verhaal meegestapt: cocaïne is geen probleem, drugs zijn cool.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio