Vanaf hier aan de Jozef Cogelslei mag je op de Metropoolstraat nog maar 30 km per uur en moeten fietsers omrijden, maar slechts weinig weggebruikers houden zich daaraan.  

Vanaf hier aan de Jozef Cogelslei mag je op de Metropoolstraat nog maar 30 km per uur en moeten fietsers omrijden, maar slechts weinig weggebruikers houden zich daaraan.  © JAA

Arbeiders staan doodsangsten uit: bijna één op drie te snel aan werf langs Albertkanaal

Schoten -

De politie van Schoten stelde deze week op één dag 506 snelheidsovertredingen vast op de deels in een werf herschapen Metropoolstraat langs het Albertkanaal. Veertien bestuurders riskeren hun rijbewijs te verliezen. “We doen deze controles omdat de veiligheid van de arbeiders in gevaar is”, zegt Immanuel Thielemans, eerste inspecteur en verkeersspecialist van de lokale politie.

jaa

Over een strook van goed één kilometer tussen Jozef Cogelslei en brug van den Azijn wordt in opdracht van De Vlaamse Waterweg een nieuwe kaaimuur aangelegd. Tijdens deze werken mag het verkeer na een gedeeltelijke onderbreking sinds enige tijd opnieuw in beide richtingen langs de werf passeren.

De rijstroken werden wel versmald en wie de werf passeert, mag slechts 30 km per uur rijden. Omdat het al te gevaarlijk zou zijn om ook nog eens fietsers te mengen in die verkeersstroom, worden zij omgeleid via de Jozef Cogelslei, Toekomstlaan en Straalstraat. Beide maatregelen worden met heel veel verkeersborden aangekondigd op de bewuste strook.

LEES OOK: Mysterieus monotoon geklop haalt Schotenaren vroeg uit hun slaap

De werf is ingericht om de kaai langs het Albertkanaal te vernieuwen. De snelheidsbeperking wordt meermaals aangegeven.

De werf is ingericht om de kaai langs het Albertkanaal te vernieuwen. De snelheidsbeperking wordt meermaals aangegeven. © JAA

Gevaarlijke toestanden

“De arbeiders die aan de kaaimuur werken, hadden onlangs toch hun bezorgdheid geuit over de hoge snelheid van de passerende voertuigen en de gevaarlijke toestanden die hierdoor voor hen ontstaan”, aldus eerste inspecteur-verkeersdeskundige Immanuel Thielemans van de lokale politie.

“Hierop hebben we deze week één dag postgevat om de snelheid te meten. We hebben dit pas gedaan na waarschuwingen op infoborden langs de weg en onze Facebookpagina. Maar desondanks hebben we opvallend veel overtredingen vastgesteld.”

Van de 1886 wagens die de politieradar passeerden, bleken er liefst 520 ruim sneller dan de toegelaten 30 km per uur te rijden. Voor 506 bestuurders krijgt dit straks een vervolg in de vorm van een boete in de brievenbus. Veertien chauffeurs reden zo snel dat ze mogelijk tijdelijk hun rijbewijs verliezen. Ook 31 fietsers, die toch langs de werf passeerden terwijl zij dus een omleiding moeten volgen, werden geverbaliseerd.

“We doen een warme oproep aan elke weggebruiker om de verkeersregels te respecteren, voor de veiligheid van jezelf, de andere weggebruikers en de werkmannen. Max. 30 km per uur is geen suggestie, maar een verplichting”, aldus Thielemans.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio