Eurosongwinnaar Mäneskin is één van de headliners. 

Eurosongwinnaar Mäneskin is één van de headliners. ©  ANP

Ronquières Festival verwacht komend weekend zowat 40.000 muziekfans

Dit weekend vindt in het Waals-Brabantse ‘s Gravenbrakel het Ronquières Festival plaats. Zowel op zaterdag als op zondag is er plaats voor telkens 20.000 muziekfans. Het gaat om het grootste muziekfestival dat sinds de start van de coronapandemie in ons land georganiseerd wordt.

Wouter van BiezenBron: Belga

Onder meer Mäneskin, winnaar van het Eurovisie Songfestival 2021, Romeo Elvis, Black Box Revelation, Woodkid, La Femme, Bon Entendeur en Alex Lucas staan dit weekend op het podium vlakbij het hellend vlak van Ronquières.

LEES OOK: Måneskin treedt deze zomer nog tweede keer op in België op Ronquières Festival

Het festival heeft alleszins de ambitie om “COVID-safe” te zijn. De toegangsvoorwaarden tot de festivalsite zijn dan ook strikt. “Bezoekers moeten een COVID safe-certificaat kunnen voorleggen”, aldus organisator Gino Innocente. “Het is niet moogelijk om op het festivalterrein getest te worden. Testen zijn wel mogelijk in het testcentrum van Ronquières, op zowat 700 meter van onze site, of in een mobiele testunit.”

LEES OOK: Covid Safe Ticket vanaf vandaag ingezet voor massa-evenementen

Voor zaterdag zijn alle 20.000 tickets al de deur uit. “Voor zondag zijn er nog zowat 3.000 kaarten”, aldus Gino Innocente, die onderstreept dat de festivalcamping zaterdagochtend opent.