©  BELGAIMAGE

Hoeveel gaat Radja Nainggolan verdienen op de Bosuil?

Radja Nainggolan landt deze middag zoals aangekondigd op de luchthaven van Deurne. Nainggolan is gisterenavond akkoord gegaan met een verhoogd contractvoorstel van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens, die via makelaar Jesse De Preter al een tijdje in contact was met Nainggolan.

kofr

De voormalige Rode Duivel kan op de Bosuil tekenen voor twee jaar aan volgende voorwaarden: een tekenbonus van twee miljoen euro per contractjaar met daarbovenop ook een “bescheiden” maandloon. Hij wordt ook nog voor 50% uitbetaald door Inter, dat was onderdeel van de deal om zijn contract daar te verbreken. Daardoor kreeg hij nog ruim twee miljoen euro van de noodlijdende Italiaanse topclub.

Nainggolan heeft voor alle duidelijkheid water bij de wijn gedaan en was vooral overtuigd door het sportieve verhaal. Hij legt een lucratiever voorstel van de Turkse landskampioen Besiktas naast zich neer.

Voor Antwerp is dit een stevige deal, maar Nainggolan wordt lang niet de duurste speler in de Jupiler Pro League. Onder andere Simon Mignolet (Club Brugge), Adrien Trebel (Anderlecht) en Vadis Odjidja (AA Gent) hebben een hoger maandloon dan Nainggolan bij Antwerp.