Stunttransfer voor Antwerp: Radja Nainggolan komt voor twee jaar naar de Bosuil

Het gaat dan toch gebeuren: Radja Nainggolan gaat zijn handtekening zetten onder een tweejarig contract bij Antwerp. Nainggolan vliegt vandaag met een privéjet naar de luchthaven van Deurne, later op de dag zal de deal helemaal beklonken zijn. Een gevoelige transfer want Nainggolan is ex-jeugdspeler en huidig ambassadeur van aartsrivaal Beerschot.

Koen Frans

Eerder deze week bedankte Nainggolan nog vriendelijk voor de Great Old. Het Turkse Besiktas had immers een veel beter financieel voorstel gedaan aan de 33-jarige middenvelder, die ook nog een heleboel aanbiedingen uit Italië en het Midden-Oosten achter de hand hield. Antwerp leek het voorstel van Besiktas niet te kunnen evenaren. De Turken waren dan ook héél geïnteresseerd en wilden diep in de buidel tasten voor Nainggolan. Verschillende bestuursleden van Besiktas waren al naar Cagliari overgevlogen om onze landgenoot te overtuigen. Een voorstel van meer dan 6 miljoen euro voor twee jaar werd uiteindelijk afgewimpeld.

Gisteren heeft Antwerp bij monde van voorzitter Paul Gheysens zelf ook stevig doorgeduwd. Mét succes. Er is sprake van een riante tekenbonus waardoor Nainggolan bij Antwerp meer dan 4 miljoen euro op twee jaar kan verdienen. Bij Besiktas zou het totaalplaatje nog steeds hoger uitkomen, maar de 30-voudige Rode Duivel verkiest Antwerp boven de Turkse landskampioen.

Gevoelige overstap

De overstap van Nainggolan naar Antwerp ligt in Antwerpen uiteraard heel gevoelig. Nainggolan is ex-jeugdspeler en huidig ambassadeur van aartsrivaal Beerschot. Op 16-jarige leeftijd verliet hij de jeugdopleiding van Germinal Beerschot en trok hij naar Italië. Via Piacenza en Cagliari belandde hij daar uiteindelijk bij topploegen als AS Roma en Inter. Hij schopte het in die periode ook tot Rode Duivel. De voorbije twee seizoenen werd hij door Inter uitgeleend aan Cagliari. Bij die club op Sardinië had hij eerder ook zijn vrouw Claudia leren kennen, het koppel heeft samen twee dochters. Eerder deze week heeft Nainggolan zijn contract bij Inter in onderling overleg met de club beëindigd. Hij komt dus als vrije speler naar de Bosuil. Maar goedkoop is deze deal allerminst.

 

DISCUSSIE. Wat vind jij van de transfer van Radja Nainggolan? Een stunt voor Antwerp en de Belgische competitie? Ongepast als ambassadeur van aartsrivaal Beerschot?

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL