©  Nattida-Jayne Kanyachalao

PVDA picknickt tegen komst van hoogbouw in Hobokense Polder

PVDA dient opnieuw bezwaar in tegen de komst van de Maritieme Campus Antwerpen in de Hobokense Polder. Rederij CMB diende vorige maand een nieuwe vergunningsaanvraag in. “CMB gebruikt de zomervakantie om haar project er quasi ongewijzigd door te sluizen”, zegt gemeenteraadslid Mie Branders.

Jan Stassijns

De Maritieme Campus Antwerpen (MCA) moet een innovatiecentrum worden voor de scheepvaart. Rederij CMB wil daarvoor een gebouw van bijna vijftig meter hoog bouwen, waar zevenhonderd mensen zullen werken. De locatie voor de campus is de voormalige BP-site, omgeven door de Hobokense Polder.

In maart 2021 trok rederij CMB haar eerste vergunningsaanvraag zelf in. Toen waren er al 1.447 bezwaarschriften ingediend tegen de komst van die maritieme campus. Onder meer Natuurpunt, dat het natuurgebied de Hobokense Polder beheert, voerde al een stevige campagne.

En ook oppositiepartij PVDA blijft zich verzetten. Donderdagmiddag organiseerde de partij een picknick op de Petroleumkaai om haar argumenten te ondersteunen. De partij heeft opnieuw een bezwaarschrift ingediend tegen de vergunningsaanvraag. “Die leest een beetje als “zoek de 7 verschillen”, zegt PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders. “Want het is exact hetzelfde project dat voorligt. Het project wordt door CMB voorgesteld als een innovatieve maritieme onderzoekscampus. Maar het lijkt toch veel meer op een businessmodel met kantoren en evenementen.”

Branders benadrukt voorstander te zijn van onderzoek naar propere maritieme technologieën. “Onze actie richt zich dus niet tegen de campus, maar wel tegen het feit dat dit veel te grote gebouw midden in een natuurgebied komt.”

 

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio