Rob Mariën, Jos Marinus en Paul Van Mierlo, enkele trouwe leden van La Cuenta, poseren in een passend t-shirt nog eens voor hun stamkroeg De Lindekens in Vosselaar. 

Rob Mariën, Jos Marinus en Paul Van Mierlo, enkele trouwe leden van La Cuenta, poseren in een passend t-shirt nog eens voor hun stamkroeg De Lindekens in Vosselaar. © Bart Van den Langenbergh

BLIJVEN PLAKKEN. Covergroep La Cuenta speelde jarenlang heel Vlaanderen plat

Vosselaar -

De coverband La Cuenta uit Vosselaar klinkt in de Kempen en ver daarbuiten bij velen nog als muziek in de oren. Vanaf eind de jaren tachtig speelde de ambiancegroep, met een wisselende bezetting, zowat heel Vlaanderen plat. Enkele jaren geleden hielden de muzikanten er na ruim een kwarteeuw mee op maar begin oktober is er nog een eenmalig optreden in de gemeentehal in Vosselaar. “We gaan nog eens veel plezier maken die avond”, zegt Paul Van Mierlo, bassist bij La Cuenta.

Bart Van den Langenbergh

Van De Lilse Bergen tot op de Gentse Feesten. De covergroep La Cuenta maakte vanaf eind de jaren tachtig furore op podia in heel Vlaanderen. In 1987 zag de groep in Vosselaar onder impuls van onder meer Jos Marinus en Rob Mariën het levenslicht uit een andere band Bremheks. In 2012 vierde La Cuenta nog zijn 25-jarig bestaan met een wervelend optreden in de gemeentehal in Vosselaar. Enkele jaren later besloten de groepsleden er na al die jaren er definitief mee op te houden.

 

Blijven Plakken

Het voorbije anderhalf jaar leefden we met de rem op. En dat was ooit wel anders. In deze reeks blikken we nostalgisch terug op onze wonderjaren 80 en 90. De jaren waar in Antwerpen, de Kempen of Mechelen in de verste verte geen avondklok viel te bespeuren.      

 

La Cuenta met Jos Marinus (links) en drummer Rob Mariën tijdens de beginperiode in 1987.

La Cuenta met Jos Marinus (links) en drummer Rob Mariën tijdens de beginperiode in 1987. © Peter Gevers

Maar de muzikanten blikken uiterst tevreden terug op een heel turbulente en vooral drukke periode in hun leven. Drummer Rob Mariën, intussen 68 jaar, is de enige die al die jaren bij La Cuenta is gebleven. Samen met mede-oprichter Jos Marinus (65) en bassist Paul Van Mierlo (50), rakelt de drummer enkele memorabele anekdotes op uit de jaren tachtig en negentig. Hij stond naar schatting meer dan 1.500 keer op het podium met La Cuenta. “Er is door de jaren heen te veel gebeurd om op te noemen”, vertelt Rob Mariën. “Ik herinner me nog goed dat we met elf personen van een optreden in Nazareth terugkwamen in een kleine Renault 4 omdat onze bestelwagen in panne was gevallen. Gelukkig konden er in Antwerpen enkele mensen uitstappen.”

Night boat to Caïro

In de beginjaren van La Cuenta bracht de band enkele singles van eigen nummers uit met een bescheiden succes. “Ons nummer Faith in you kon in 1989 mogelijk een zomerhit worden maar kwam uit op hetzelfde moment als The way to your heart van Soulsister. Daar konden we niet tegenop”, legt Rob Mariën uit. “We hebben nog een cd met eigen nummers uitgebracht maar uiteindelijk kozen we toch voor covers van bekende popnummers.”

Diegene die ooit al een optreden van La Cuenta bijwoonde, denkt vast met veel plezier terug aan hun opzwepende medley Night boat to Caïro van Madness. “Die medley was een echte blijver. La Cuenta was eigenlijk de eerste groep die medleys speelden, zowel Engelstalig, Nederlandstalig als Duitstalig”, zegt Jos Marinus. “Ik herinner me nog goed een optreden op Marktrock in Poperinge op 30 augustus 1997, tijdens de nacht dat Lady Di overleed. We speelden toen op een afterparty na een optreden van Katrina & The Waves.” Gitarist Jos Marinus hield er in 2007 mee op net voor hij baas werd van Kaffee De Lindekens in Vosselaar.

La Cuenta met groepsleden uit Vosselaar, Beerse en Lille speelde vanaf de jaren negentig op heel wat fuiven, kermissen en festivals in Vlaanderen.

La Cuenta met groepsleden uit Vosselaar, Beerse en Lille speelde vanaf de jaren negentig op heel wat fuiven, kermissen en festivals in Vlaanderen. © RR

Nacht van La Cuenta

Vanaf 1992 organiseerde de band op De Lilse Bergen jarenlang De Nacht van La Cuenta als aanloop van Geronika’s Dance Night. “We hebben meer dan twintig keer op de Gentse Feesten gespeeld. Vanuit onze stamkroeg De Lindekens in Vosselaar vertrok er telkens een bus met trouwe fans mee”, weet Paul Van Mierlo uit Beerse, sinds 1993 lid van La Cuenta. “Ik herinner me ook nog goed een optreden op een boot in Oostende. De dronken mannen vielen als zeehonden voor onze neus toen wij speelden. Mijn hele jeugdig uitgaansleven speelde zich af bij La Cuenta, maar daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

La Cuenta in 2012 naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de covergroep.

La Cuenta in 2012 naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de covergroep.

Reünie-optreden

De trouwe fans mogen nog een keer uitkijken naar een optreden van La Cuenta. Op zaterdag 2 oktober speelt de band een eenmalige reünie-optreden tijdens de Nacht van Vosselaar van het gemeentelijk feestcomité in de gemeentehal in Vosselaar. “We spelen zo veel mogelijk in de originele bezetting en gaan zo veel mogelijk plezier maken die avond. Vanaf nu gaan we volop repeteren voor dat concert”, besluit Paul Van Mierlo.

Lees hier alle plakverhalen uit jouw gemeente en ver daarbuiten

Een collega van de zeven groepsleden van La Cuenta in actie tijdens een van de stomende optredens.

Een collega van de zeven groepsleden van La Cuenta in actie tijdens een van de stomende optredens. © RR

MEER OVER Blijven Plakken

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio