© Patrick De Kuysscher

BLIJVEN PLAKKEN. K3 zette Buntse feesten op stelten in 2000: “Optreden lag al vast voor deelname aan Eurosong”

Ekeren -

De Buntse Wijkfeesten anno 2000. Een klein jaar eerder had de organisatie de toen nog onbekende meidengroep K3 vastgelegd voor een optreden in parochiezaaltje De Geesten. Maar in de loop van dat jaar explodeerde de populariteit van de drie meisjes en dat had zo zijn gevolgen voor die Buntse Feesten.

 

Blijven Plakken

Het voorbije anderhalf jaar leefden we met de rem op. En dat was ooit wel anders. In deze reeks blikken we nostalgisch terug op onze wonderjaren 80 en 90. De jaren waar in Antwerpen, de Kempen of Mechelen in de verste verte geen avondklok viel te bespeuren.      

 

Veronique Hellinx herinnert het zich nog levendig. “In 1999 kwamen wij samen om de Feesten voor het jaar daarop voor te bereiden. Iemand kwam toen op het idee het groepje K3 te contacteren. Dat leek ons een goed idee. We legden de groep vast voor de editie van het jaar 2000. Maar toen kwam alles in een stroomversnelling. K3 nam deel aan de selectie voor Eurosong, maar ze geraakten niet door de voorronde. Het was Marcel Vanthilt die hen met de grond gelijkmaakte”, herinnert Veronique zich.

Vanthilt was inderdaad redelijk grof in zijn beoordeling van de drie K’s, Kathleen, Kristel en Karen. “Fijne vleeswaren, dames, maar vleeswaren is ook charcuterie en qua liedjes is dat dus charcuterie met peren”, gooide hij hen voor.

“Dat maakte voor ons uiteraard niet uit. In de periode dat we hen vastlegden tot aan het eigenlijk optreden werden de meisjes waanzinnig populair. Ik zou zoals ieder jaar ’s ochtends voor de lessen in mijn klas tickets verkopen voor de show. Maar ik was stomverbaasd toen ik zag dat er een eindeloze rij stond aan te schuiven. We staken de koppen opnieuw bij elkaar en besloten een tent op het grasveld op te stellen. Het zaaltje De Geesten was qua capaciteit niet haalbaar”, zegt Veronique.

Ongezien veel kinderen voor de Buntse Feesten.

Ongezien veel kinderen voor de Buntse Feesten. © RR

De meidengroep was zo populair geworden dat ze van het ene parochiecentrum naar het andere holden. De Buntse Wijkfeesten lagen aan het einde van hun schema want ze traden pas om tien uur ’s avonds op. Veel kinderen verlangden toen al naar hun bed, maar ze bleven uiteraard. De vaders waren immers ook benieuwd”.

“Toen we wisten dat ze later zouden komen, hebben we nog vlug een voorprogramma in elkaar gestoken. Dat werd Good Shape. Het was in ieder geval een succesvolle avond. We hebben echt iedereen moeten optrommelen om te komen helpen. Ik stond op een bepaald ogenblik met een bolle buik de rol van security te vervullen. Enkele maanden later zou ik bevallen”, voegt Veronique er nog aan toe.

In plaats van een lokale goochelaar een meidengroep met nationale bekendheid, het is eens iets anders.

Lees hier alle plakverhalen uit jouw gemeente en ver daarbuiten

(jbr)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Blijven Plakken