Kuehne+Nagel is vooral op zoek naar honderden orderpickers. 

Kuehne+Nagel is vooral op zoek naar honderden orderpickers. © RR

Wedstrijdje palletrijden helpt zoeken naar vierhonderd werkkrachten

Geel, Eindhout -

Het logistieke bedrijf Kuehne+Nagel zoekt voor dit jaar vierhonderd nieuwe uitzendkrachten voor de sites in Geel, Eindhout (Laakdal) en Tessenderlo. Daarvoor organiseert het op 19 augustus een creatieve jobdag.

Hans Otten

De Zwitserse logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel kreeg niet voor niets eerder dit jaar de Vlaamse prijs van ‘beste buitenlandse investeerder van het jaar’. In Geel en Eindhout breiden de sites al jaren uit, in Tessenderlo begon het vorig jaar met de bouw van een nieuw distributiecentrum ter waarde van 75 miljoen euro. Voor die laatste site ging Kuehne+Nagel eerder al op zoek naar tweehonderd werkkrachten. Die zoektocht breidt voor dit najaar uit naar vierhonderd uitzendkrachten voor Geel, Eindhout en Tessenderlo samen. Het gaat in de eerste plaats om orderpickers.

De extra aanwervingen in het najaar dienen vooral om te anticiperen op de verwachte drukte van Black Friday en de feestdagen. “Ook tijdens de coronacrisis bleven we extra mensen aanwerven. De vraag naar logistieke profielen is groter dan het aanbod en om ook die schaarse profielen aan te trekken, zetten we bij Kuehne+Nagel hard in op het omscholen en opleiden van geïnteresseerde kandidaten”, zegt Kris Monnens, personeelsdirecteur van Kuehne+Nagel BeLux.

Om die vacatures in te vullen, stappen Kuehne+Nagel en Tempo-Team heel bewust af van de digitale sollicitaties. Precies een maand na een eerste jobdag in Tessenderlo volgt op 19 augustus een evenement op de site in Geel. De kandidaten mogen zich er aan een gevarieerd programma verwachten, waarbij een race met elektrische transpallets zeker de blikvanger is. Op dit parcours kunnen de kandidaat-orderpickers tonen in welke mate ze al ervaring hebben met de logistieke voertuigjes.

“We willen kandidaten een echte, leuke en fysieke ervaring bieden waarbij ze meteen hun talenten én drive kunnen laten zien. Zo kunnen de kandidaten op een originele manier kennismaken met het bedrijf en de vacatures. En we geven hen de dag zelf het vooruitzicht op een nieuwe job”, licht Elke De Blay van Tempo-Team toe.

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio