Mysterieus monotoon geklop haalt Schotenaren vroeg uit hun slaap

Schoten -

Het monotone geklop dat sinds enkele dagen heel wat Schotenaren wekt vanaf ’s morgens vroeg, wordt veroorzaakt door de aannemer die in opdracht van De Vlaamse Waterweg een nieuwe kaaimuur langs het Albertkanaal bouwt. Na overleg met de gemeente wordt voortaan een stillere heihamer ingezet en begint het ‘geklop’ pas om 7u.

Sinds begin deze week is het ’s morgens vaak al vanaf 6.30u te horen. Met tussenpozen van vijf minuten een lange reeks ‘klopgeluiden’ van metaal op metaal. Grote delen van Schoten worden er in volle vakantie wel erg vroeg door gewekt en vragen zich af wat de oorzaak is van die ongevraagde wekkerradio met weinig opwindende muzikale geluiden.

Navraag leert dat het geklop afkomstig is van het Albertkanaal. Daar, ter hoogte van de Metropoolstraat in de wijk Deuzeld, is een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg bezig met het verbreden van het kanaal en de aanleg van een nieuwe kaaimuur. Dat gaat gepaard met het vastzetten van metalen damwanden in de bodem.

“Omdat de ondergrond harder is dan verwacht, moet de aannemer die wanden er letterlijk inhameren. Met de nodige geluidshinder tot gevolg”, laat de gemeente weten. Op het gemeentehuis zijn heel wat klachten binnengekomen uit de wijk Deuzeld, maar ook uit grote delen van het centrum en zelfs uit de buitenwijken. Het geluid draagt blijkbaar erg ver.

“Omdat er aanvankelijk gebruikgemaakt werd van een erg lawaaierige heihamer, gaf dat geluidsoverlast in grote delen van Schoten op een erg vroeg uur. Gelukkig kan de aannemer voortaan een stillere pneumatische heimachine inzetten voor dit werk. Er is ook afgesproken dat de werken ’s morgens ten vroegste om 7u beginnen.” ( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio