© rr

Brandweer evacueert bewoners bij brand in flatgebouw op Luchtbal

Luchtbal -

In een flatgebouw in de Canadalaan op de Luchtbal is woensdagavond brand uitgebroken. Het vuur was snel onder controle, maar de brandweer moest wel enkele bewoners evacueren met de ladderwagen.

De hulpdiensten werden woensdagavond rond 19.30u opgeroepen voor een brand in een appartement aan het Tampicoplein, op de hoek met de Canadalaan. “De brand was ontstaan op de gelijkvloerse verdieping van het flatgebouw”, zegt Jasmien O, woordvoerster van de Brandweer Zone Antwerpen.

Het vuur ontstond volgens de eerste informatie in een kamer achterin het bewuste appartement. Een bluspoging door de eigenaar bracht weinig soelaas. De kamer brandde uit en het vuur verwoestte de volledige woning.

Er was ook heel wat rookontwikkeling, onder meer in de traphallen van de woontoren van sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven. “We hebben enkele bewoners van de bovengelegen verdiepingen met behulp van de ladderwagen geëvacueerd vanop hun terrassen”, aldus O.

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns meldt dat een tiental mensen ter plaatse aan de ziekenwagen gecontroleerd werd na klachten van rookinhalatie. “Een 88-jarige man had te veel rook ingeademd en werd naar het ziekenhuis gebracht. Een 63-jarige man had zich bezeerd toen hij andere bewoners hielp tijdens het ontruimen en werd ook voor verzorging naar de spoeddienst gebracht”, zegt Bruyns.

“De brand zelf was snel onder controle”, aldus O. Het verluchten van de verschillende woningen nam veel meer tijd in beslag. Het getroffen appartement is niet meer bewoonbaar omwille van brandschade, ook een appartement op de vierde verdieping is tijdelijk onbewoonbaar. Het lab zal ter plaatse komen voor onderzoek naar de oorzaak van de brand.

(sare, jtp)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio