Net als vorig jaar organiseert de brandweer in Lille eind september een roadshow door de hele gemeente. 

Net als vorig jaar organiseert de brandweer in Lille eind september een roadshow door de hele gemeente. © Bart Van den Langenbergh

Brandweer start met infosessies voor nieuwe vrijwilligers

Turnhout, Lille, Kasterlee, Beerse, Merksplas, Vosselaar, Baarle, Arendonk, Ravels, Rijkevorsel, Hoogstraten, Oud-Turnhout -

De hulpverleningszone Taxandria geeft op vrijdag 13 augustus in Merksplas het startschot van een reeks infosessies om nieuwe vrijwillige brandweermannen- en vrouwen te vinden. In Lille is er op zaterdag 26 september een roadshow van de brandweer.

In de verschillende brandweerposten van de hulpverleningszone (HVZ) Taxandria organiseert de brandweer infosessies op nieuwe vrijwillige brandweerlui te vinden. HVZ Taxandria bestrijkt in totaal twaalf gemeenten van de Kempen. De brandweerpost van Merksplas geeft op vrijdag 13 augustus om 20u het startschot van de infosessies. Daarna zijn er nog sessies in Turnhout (20/8), Hoogstraten/Meerle (30/8), Vosselaar (30/8), Kasterlee (7/9 en 11/9) en in Rijkevorsel (7/9 en 16/9).   

“Tijdens een infosessie kom je alles te weten over de job als brandweerman of -vrouw en aan welke voorwaarden je moet voldoen om te solliciteren”, zegt Karlien Maes van HVZ Taxandria. “Je neemt ook een kijkje in de brandweerkazerne en je maakt kennis met ervaren brandweervrijwilligers die met veel plezier hun verhaal met je delen.”

In Lille pakt de brandweer op zaterdag 26 september uit met een heuse roadshow langs alle deelgemeenten. “Sinds begin juni heeft gemeente Lille een tijdelijke brandweerpost aan Achterstenhoek. Over een vijftal jaar zal daar een definitieve brandweerkazerne staan”, legt Karlien Maes uit. “Om de kazerne te bemannen, zoeken we 32 brandweervrijwilligers. Intussen zijn zes rekruten aan hun opleiding gestart.” (bvdl)

www.hvztaxandria.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio