© AF

Huis onbewoonbaar na zware brand aan Boshoek

Dessel -

Dinsdagnamiddag iets voor 14.30u is brand uitgebroken in een hoeve aan Boshoek in Dessel-Heide. Er vielen geen slachtoffers, maar het huis is onbewoonbaar verklaard.

Om 14.24u liep bij de hulpdiensten een oproep binnen van een brand aan Boshoek in Dessel. Het vuur ontstond vermoedelijk aan de schoorsteen en verspreidde zich daarna in de woning. Spuitgasten van de brandweerposten van Balen, Mol en Arendonk kwamen ter plaatse. Zij waren enkele uren in de weer om het vuur te doven en na te blussen.

Er vielen geen slachtoffers, maar het huis is wel onbewoonbaar verklaard. De zware brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling. Buurtbewoners werd aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden.

Burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) kwam ter plaatse om poolshoogte te nemen. “Het ging om een zware brand in een hoeve van vijf bewoners, namelijk een koppel met twee kinderen en de vader van de echtgenote. Vier gezinsleden waren op het moment van de brand thuis, de papa arriveerde even later. De grootvader trachtte nog om het vuur te doven. Iedereen kon tijdig de woning verlaten. Ik heb hulp aangeboden, maar dat was niet nodig, want het gezin heeft zelf opvang voorzien”, zei hij.

“De hoeve dateert uit 1888 en werd eind jaren negentig van de vorige eeuw volledig gerestaureerd. Het is een typische langgevelhoeve, waarvan het stalgedeelte tot een woongedeelte werd omgebouwd. De woning viel niet meer te redden en het nablussen nam nog lange tijd in beslag. De zolder en vloer of welfsels van dergelijke hoeves bestaan alleen uit kurkdroog hout, waardoor de zware brand het hele huis vernielde.” (af)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio